• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par karjeras un izglītības iespējām bruņotajos spēkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2011., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226652

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par vēja parku mērķtiecīgu būvniecību jūrā

Vēl šajā numurā

03.03.2011., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par karjeras un izglītības iespējām bruņotajos spēkos


Lai piesaistītu jauniešus dienestam Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) un darbībai Jaunsardzē, arī šogad Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija (NAA) un citas bruņoto spēku vienības piedalīsies starptautiskajā izstādē “Skola 2011”.

Izstādē ar informatīvajiem stendiem un materiāliem, ekipējumu, ieročiem, glābšanas aprīkojumu un transporta vienībām piedalīsies Sauszemes spēku Kājnieku brigāde, Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skola, Militārā policija, Gaisa spēku Aviācijas bāzes vienības un Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests.

Nacionālā aizsardzības akadēmijas pārstāvji un kadeti sniegs informāciju par militārās karjeras un izglītības iespējām, kā arī akadēmijā apgūstamajām studiju programmām.

Izstādes laikā NBS Štāba bataljona godasardze veiks defilē programmas paraugdemonstrējumus.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja piedalīties militarizētos konkursos, kā arī nofotografēties kājnieka ekipējumā.

Jau otro gadu Rekrutēšanas un jaunsardzes centra pārstāvji iepazīstinās apmeklētājus ar jauniešu organizāciju – Jaunsardzi, kas ir Aizsardzības ministrijas organizēta un vadīta jauniešu interešu izglītības forma un kuras mērķis ir jaunatnes izglītošana valsts aizsardzības jomā, patriotisma, pilsoniskās apziņas, biedriskuma, drošsirdības, fizisko spēju un disciplīnas sekmēšanā. Vienlaikus Jaunsardzes uzdevums ir ieinteresēt jauniešus par militāro dienestu, tādējādi paplašinot motivēta profesionālā dienesta personālsastāva atlases iespējas.

Lai nokomplektētu NBS vienības ar personālsastāvu, bruņotie spēki veic plānotu rekrutēšanas un atlases procesu. 2011.gadā NBS vienību komplektēšanai plānots rekrutēt 405 personas.

Katru gadu izstāde “Skola” tūkstošiem jauniešu dod iespēju iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām, palīdz saprast un izvēlēties, ar kādu nozari saistīt savu nākotni un kura mācību iestāde būs tā, kurā tuvākajos gados apgūt zinības, iesaistīties ārpusskolas aktivitātēs un iegūt jaunus draugus.

17.starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2011” notiks no 3. līdz 6.martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Ministrijas Militāri publisko
attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!