• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie jums dodas 4. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.1999., Nr. 73/74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22665

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mācības beigušās. Zemessardze turpinās

Vēl šajā numurā

11.03.1999., Nr. 73/74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie jums dodas 4. burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums devusies valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca ar divpadsmit likumiem, kas pieņemti Saeimā 4. un 11. februārī, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 2. līdz 16. februārim. Likums "Par iekšējā tirgus aizsardzību" nosaka veicamos pasākumus, ja kāda prece tiek importēta pieaugošā apjomā un tādos apstākļos, ka vietējiem ražotājiem tiek nodarīti būtiski zaudējumi vai radīti šādu zaudējumu draudi. Pārējie vienpadsmit likumi ir grozījumi agrāk pieņemtajos likumos, un lielākā daļa no tiem jau stājušies spēkā. Tādi ir grozījumi Dzelzceļa likumā, Radio un televīzijas likumā, Īrestiesu likumā, grozījumi likumos "Par vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņu", "Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos", "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem", "Par uzņēmumu ienākuma nodokli", "Par zemes dzīlēm", "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" un Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas nolīgumā par valsts robežas šķērsošanas vietām. Ar 1. aprīli stāsies spēkā grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli" — attiecībā uz nodokļa likmēm un tā aprēķināšanu alum, dārgmetālu izstrādājumiem un vieglajiem automobiļiem.

Ministru kabinets izdevis noteikumus par kārtību, kādā tiek nodrošinātas tiesības saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību ikvienam, kurš cietis nelaimes gadījumā vai saslimis. Primārā medicīniskā palīdzība ir tāda, kas nepieciešama pirmajās minūtēs pēc traumas vai saslimšanas, bet sekundārā — ja palīdzības sniegšanu var atlikt uz laiku līdz trim stundām. Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes jāizvieto tā, lai primārā palīdzība 75 procentos gadījumu tiktu nodrošināta republikas pilsētās un rajonu pilsētās ne vēlāk kā 15 minūšu laikā, bet pārējās teritorijās — ne vēlāk kā 25 minūšu laikā. Saskaņā ar Bibliotēku likumu izdoti "Bibliotēku akreditācijas noteikumi". Noteikumi par kārtību, kādā valsts sedz mācību maksu augstskolās studējošajiem, izdoti saskaņā ar Augstskolu likumu. Tie attiecas uz studentiem, kuri izturējuši konkursu uz valsts noteikto vietu skaitu attiecīgajā specialitātē. Noteikumiem ir divi pielikumi: studiju programmu un studiju izmaksu koeficienti un viena studējošā izmaksu aprēķinu metodika. "Noteikumi par muitas kontroles pasākumiem intelektuālā īpašuma aizsardzībai" attiecas uz kontrafaktu un pirātisku preču ievešanu un izvešanu. Saskaņā ar likumu "Par sadzīves atkritumiem" izdoti "Sadzīves atkritumu poligonu ierīkošanas, apsaimniekošanas un slēgšanas noteikumi" un "Sadzīves atkritumu klasificēšanas noteikumi". Tiem pielikumā ir veidlapu paraugi — poligona tehniskā pase, tā darbības reģistrācijas žurnāls un vides monitoringa un kontroles parametri, kā arī sadzīves atkritumu klasifikators. Izdoti jauni noteikumi par licences izsniegšanas un pārreģistrēšanas nodevu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem. Noteikumiem par kārtību, kādā izmaksājama kompensācija nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, dzēšot sertifikātus par bijušo zemi lauku apvidos, ir divi pielikumi ar veidlapu paraugiem. Grozījumi izdarīti "Noteikumos par valsts sociālajiem pabalstiem aizbildnim". Vairāki noteikumi izdoti attiecībā uz Latvijas sadarbību ar starptautiskajām institūcijām — finansu un tirdzniecības jomā. Grozījumi izdarīti instrukcijā "Ministru prezidenta biedru un ministru aizvietošanas kārtība". Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!