• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kokrūpniecību visas tautsaimniecības izaugsmei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2011., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par publisko pakalpojumu sistēmu

Vēl šajā numurā

02.03.2011., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kokrūpniecību visas tautsaimniecības izaugsmei

Meža nozare vienmēr ir bijusi vērsta uz eksportu un kopš Latvijas neatkarības atgūšanas kļuvusi par vienu no svarīgākajām eksporta nozarēm, tādējādi apliecinot tās būtisko ietekmi uz valsts ekonomikas izaugsmi un makroekonomisko stabilitāti, tā, uzrunājot konferences “Meža nozare 20 Latvijas neatkarības gados” dalībniekus, 25.februārī norādīja ekonomikas ministrs Artis Kampars.

“Daudzos Latvijas novados koksnes un tās izstrādājumu ražošana ir kļuvusi par galveno rūpniecības nozari. Vērienīgas investīcijas modernās augstas pievienotās vērtības kokrūpniecības produkcijas ražotnēs, kas galvenokārt tiek izvietotas ārpus galvaspilsētas, sekmē Latvijas reģionu attīstību. Meža nozare pamatoti var lepoties ar inovatīviem, eksportspējīgiem uzņēmumiem, kas savu komercdarbību īsteno pēc augstākajiem pasaules standartiem, ražošanas procesā izmantojot mūsdienīgas, videi draudzīgas tehnoloģijas un īstenojot efektīvu resursu izmantošanas politiku. Šāds ekonomiskās attīstības kurss ir stabils pamats ne tikai uzņēmumu, bet visas valsts tautsaimniecības izaugsmei, tai skaitā ekonomiskās un sociālās labklājības nodrošināšanai,” uzsvēra A.Kampars.

Ekonomikas ministrijas informācija liecina, ka kokrūpniecības nozarē produkcijas izlaide 2010.gadā salīdzinājumā ar 2009.gadu palielinājusies par 27,2%, krietni pārsniedzot pirmskrīzes rādītājus.

Latvijā kokrūpniecības nozare kā apstrādes rūpniecības nozare ar nozīmīgu ieguldījumu pievienotās vērtības un eksporta pieaugumā ir iekļauta starp prioritārajiem valsts atbalsta segmentiem. Tas nodrošina, ka prioritāri arī šim segmentam vidējā termiņā tiek novirzīta, piemēram, daļa ES struktūrfondu un finanšu atbalsta instrumentu, bet izglītībā un zinātnē uzsvars tiek likts uz attiecīgo speciālistu sagatavošanu un zinātnisko pētījumu pasūtīšanu.

Lai paaugstinātu prioritāro nozaru uzņēmumu konkurētspēju, ir sākta Kompetences centru programmas īstenošana. Pašlaik ir pieņemts lēmums par piecu kompetences centru, tai skaitā Meža nozares kompetences centra, atbalstīšanu.

Elīna Bīviņa,
ekonomikas ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!