• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226520

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Igaunijas Republikas prezidentu

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu


Daru zināmu, ka no 2011.gada 2.marta līdz 2011.gada 4.martam atradīšos ārpus valsts robežām un šajā laikā Valsts prezidenta vietu saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 52.pantu izpilda Saeimas priekšsēdētājs.

Valsts prezidents Valdis Zatlers

Rīgā 2011.gada 23.februārī


 

 

Rīt, 2.marta vakarā, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere dosies valstsvizītē uz Rumāniju.

3.martā Valsts prezidentu ar kundzi pie Kotročeni pils sagaidīs Rumānijas prezidents Trajans Basesku un Marija Basesku. Sagaidīšanas ceremonijai sekos abu valsts augstāko amatpersonu tikšanās un delegāciju sarunas. Vizītes laikā Valsts prezidents tiksies arī ar Rumānijas premjerministru Emīlu Boku.

Tikšanos laikā tiks pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, īpaši ekonomisko sakaru attīstība, sadarbība Eiropas Savienības ietvaros, tai skaitā Eiropas Savienības Austrumu partnerības programma, kā arī drošības politika un NATO aktualitātes.

Savukārt darba pusdienās ar rumāņu lielākajiem uzņēmējiem tiks aktualizēti jautājumi par abu valstu ekonomisko sakaru attīstību un uzņēmēju sadarbības iespējām. Vizītes laikā Valsts prezidents noliks vainagu pie Nezināmā kareivja kapa.

Dienas noslēgumā valsts pirmā persona ar dzīvesbiedri piedalīsies Rumānijas prezidenta un viņa kundzes rīkotajās valsts vakariņās.

4.martā valstsvizīte turpināsies Sinaijas pilsētā, kur dienas pirmajā daļā Valsts prezidents apmeklēs Pelešas pili un Sinaijas klosteri. Savukārt dienas turpinājumā Valsts prezidents piedalīsies Sinaijas pilsētas mēra rīkotajās darba pusdienās, lai pārrunātu Latvijas un Rumānijas starpreģionālo sadarbību.

Oficiālajā delegācijā uz Rumāniju dosies arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis, Latvijas vēstnieks Rumānijā Einārs Semanis, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

Šī ir pirmā valstsvizīte Rumānijā pēc neatkarības atgūšanas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!