• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parlamenta sadarbību ar "Providus" un "Delnu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts ieņēmumu dienesta darbu

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parlamenta sadarbību ar “Providus” un “Delnu”


Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti 23.februārī tikās ar sabiedriskās politikas centra “Providus” un sabiedrības par atklātību “Delna” pārstāvjiem un vienojās par turpmāko sadarbību.

“Sarunā mēs aicinājām politikas pētniekus paust viedokli par deputātu kompensāciju ētisko pusi un vienojāmies kopīgi meklēt risinājumus, kā kompensāciju mehānismu padarīt atklātāku un skaidrāku. Aicināsim talkā arī Saimniecisko komisiju, kuras pārziņā ir kompensāciju piešķiršana,” sacīja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs.

Sadarbības mērķis ir “novērst neskaidrības, dažādus pārpratumus un kļūdas, kas rodas arī nezināšanas dēļ,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija atzinīgi vērtē vienu no piedāvājumiem, kas rosina publicēt plašāku informāciju par deputātiem piešķirtajām kompensācijām, tostarp īres maksas un transporta izmantošanas maksājumu kvītis un čekus. Ierosināts arī izstrādāt vadlīnijas deputātiem, kas skaidrotu kompensāciju būtību un saturu, tādējādi mazinātos kļūdas neskaidrību dēļ. Tāpat komisija aicināta apspriest iespēju pastiprināt kompensāciju kontroles mehānismu, piesaistot kādu kontrolējošu institūciju, informēja V.Orlovs.

“Mūsu darbā nekas nedrīkst būt slēpjams, īpaši tagad, kad jātaupa katrs lats. Sabiedrībai ir jāzina, cik katrs no deputātiem saņem no nodokļu maksātāju naudas par telpu īri un transportu. Par to runāsim savās frakcijās un domāsim, kā to visu padarīt saprotamāku,” sēdē uzsvēra komisijas priekšsēdētāja biedre Janīna Kursīte-Pakule.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!