• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2011.gada 28.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226479

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 22.februārī

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2011.gada 28.februārī


IZM: Par konceptuālu atbalstu IZM priekšlikumam līdzekļu pārdalei augstākajai izglītībai

28.februārī Ministru kabinets konceptuāli atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu par līdzekļu pārdali par labu augstākajai izglītībai no citām IZM budžeta pozīcijām, lai pēc iespējas saglabātu budžeta vietas topošajiem studentiem, nepasliktinātu situāciju esošajiem budžeta studentiem un nesamazinātu vienas studiju vietas bāzes izmaksas, kā arī lai nodrošinātu tiesisko paļāvību un sekmīgu strukturālo reformu īstenošanu augstākajā izglītībā.

Savukārt valdība uzdeva Finanšu ministrijai šo pārdali saskaņot ar starptautiskajiem aizdevējiem. Apzinoties jautājuma nopietnību, saskaņošanas procesā piedalīsies arī IZM pārstāvji.

Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks atzīmē, ka jau pagājušajā nedēļā IZM savā pārziņā esošajā augstākās izglītības sadaļā 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas kontekstā izdevies panākt vairāk nekā trīs reizes mazāku līdzekļu samazinājumu nekā bija sākotnējie priekšlikumi, proti, 615 000 latu vietā – 194 000 latu.

2011.gada valsts budžetā finansējums IZM augstskolām ir 30 248 597 lati, tas kopš pirmās līdzekļu samazināšanas 2008.gada beigās sarucis par apmēram 50%. Turklāt finansējuma īpatsvars no iekšzemes kopprodukta (IKP) augstākajai izglītībai Latvijā ir viens no zemākajiem visā ES – apmēram 0,65% no IKP, bet ES vidēji ir 1,2% no IKP.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes
ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!