• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ziemeļkurzemes izpētes projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.1999., Nr. 70/72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

10.03.1999., Nr. 70/72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ziemeļkurzemes izpētes projektu

Vakar, 9.martā, Ances pagasta padomē Ventspils rajonā — zīmīgs notikums: nobeiguma seminārā pulcējās Ziemeļkurzemes pašvaldību sadarbības apvienībā ietilpstošo deviņu pagastu padomju priekšsēdētāji un pārstāvji. Ancē arī ieradās uz Ziemeļkuzremes izpētes projekta izpildes laiku izveidotās saskaņošanas padomes locekļi — Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldību lietu pārvaldes vadība, 7.Saeimas deputāti, kuri mūsu parlamentā pārstāv šo novadu, Latvijas Pašvaldību savienības vadītāji, kā arī Talsu un Ventspils rajona padomju priekšsēdētāji.

Nobeigumam tuvojas 1998.gada 1.oktobrī uzsāktais Talsu rajona Dundgas, Kolkas, Valdgales, Īves un Lubes pagasta, kā arī Ventspils rajona Ances, Tārgales, Puzes un Popes pagasta pašvaldību apvienošanās un sadarbības iespēju izpētes projekts. To saskaņā ar VARAM Pašvaldību lietu pārvaldes rīkotā konkursa rezultātiem vada un realizē konsorcijs "Blezūrs — Konsultāciju birojs" un Dundagas pagasta padome, ko rosina tās priekšsēdētājs Gunārs Laicāns. Projekta ideālais mērķis ir palīdzēt pašvaldībām atrast optimālāko pašvaldības modeli šajā novadā, lai izstrādātu priekšnoteikumus to ilgspējīgai attīstībai. Projektā veikti pētījumi, kas atspoguļo reālo situāciju laika gaitā izveidotās Ziemeļkurzemes pašvaldību sadarbības apvienības piecās Talsu rajona un četrās Ventspils rajona pašvaldībās: par pašvaldību funkciju izpildi, par to finansiālo situāciju, kā arī par dažādu iedzīvotāju grupu attieksmi pret pašvaldību sadarbību un to apvienošanos.

Kā atzīst projektu vadītāja Inga Vilka, rezultātu izstrādes būtiska sastāvdaļa ir bijuši vairākkārt rīkotie semināri, iedzīvotāju aptaujas un ekspertu analīze. Cita starpā, ar apgāda "Jāņa sēta" gādību gluži nesen esam varējuši saņemt vienu no pirmajiem izdevumiem sērijā "Latvijas pagasti". Te ir trīs sadaļas: apraksti par Dundagas, Kolkas un Īves pagastu, novada lielkarte (arī Tārgale, Ance, Puze, Valdgale, Lube, Roja, Mazirbe, Melnsils, Ģipka) mērogā 1:100 000, kā arī Dundagas un Kolkas sīkkarte mērogā 1:15 000.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!