• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par noziedzības novēršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.1999., Nr. 70/72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22634

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs - vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Vēl šajā numurā

10.03.1999., Nr. 70/72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par noziedzības novēršanu

Pirmdien, 8.martā, notika Nacionālās noziedzības novēršanas padomes (NNNP) sēde. Sēdes gaitā apspriests korupcijas stāvoklis valstī un tās apkarošanas efektivitāte, kā arī korupcijas novēršanas stratēģijas izstrādāšana. Padome nolēma atbalstīt darba grupas izveidi, piesaistot ārvalstu ekspertus, kura, principiāli mainot pieeju korupcijas apkarošanai valstī, nodarbotos ar jauna likuma izstrādāšanu, kā arī izskatītu iespēju izvērtēt dzīves līmeņa atbilstību legāliem ienākumiem.

Tika panākta vienošanās, ka turpmāk informācijai, kas sniedzama starptautiskajām organizācijām par noziedzības stāvokli valstī un cīņu ar to, jābūt izskatītai NNNP sēdē vai vismaz saskaņotai ar tās locekļiem. NNNP vairāk uzmanības veltīs trešā pīlāra kompetencē esošiem jautājumiem.

Sēdes gaitā izskatīts jautājums par Noziedzības novēršanas padomes darba organizāciju un stratēģiju, noziedzības cēloņu izpēti un analīzi, kā arī tās apkarošanas koordināciju dažādu valsts institūciju starpā. Padomes locekļi atzina, ka koordinācija un atbildība starp ministrijām, kuras nav tieši atbildīgas par noziedzības stāvokli, bet bez kuru līdzdalības efektīva cīņa nav iespējama, nav pietiekama.

NNNP locekļi nolēma, ka jāizstrādā cīņas stratēģija ar valstij bīstamākajiem noziedzības veidiem un jāpanāk tās realizācija. Turpmāk NNNP jākļūst par koordinācijas centru valsts institūciju cīņai ar noziedzības cēloņiem un sekām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!