• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2011., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

24.02.2011., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti ASV

No 19. līdz 23.februārim Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis uzturējās darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, kur otrdien, 22.februārī, tikās ar ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni (attēlā) Foto: Latvijas vēstniecība ASV

22.februārī darba vizītes ASV laikā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar valsts sekretāri Hilariju Klintoni. Sarunu partneri apsprieda Latvijas un ASV attiecību attīstību, starptautisko attiecību aktualitātes, to skaitā kopīgās misijas Afganistānā aspektus. Sarunā tika skarti arī tādi jautājumi kā enerģētika, dialoga veicināšana ar Krievijas Federāciju un notiekošais Baltkrievijā.

Valsts sekretāre H.Klintone augstu novērtēja Latvijas ieguldījumu globālo drošības problēmu risināšanā, uzsverot, ka šajā jautājumā Latvija un ASV ir stratēģiskie partneri. Viņa atkārtoti apliecināja, ka ASV intereses Baltijas jūras reģionā ir dziļas un stabilas un ASV arī turpmāk būs uzticama Latvijas sabiedrotā gan divpusējās attiecībās, gan NATO ietvaros.

Ģ.V.Kristovskis pauda Latvijas apņemšanos turpināt misiju Afganistānā, lai radītu priekšnosacījumus stabilitātei reģionā, no kuras ir atkarīga daudzu starptautisko problēmu risināšana. H.Klintone pateicās par Latvijas ieguldījumu. Abi sarunu partneri bija vienisprātis, ka NDN (Ziemeļu apgādes tīkls) – transporta artērija no Rīgas līdz Afganistānai ir bijusi būtisks elements ASV pūliņos stabilizēt situāciju Afganistānā. Ģ.V.Kristovskis apliecināja Latvijas gatavību caur savu teritoriju transportēt ne tikai kravas ASV militārajam kontingentam, bet arī veikt preču piegādes.

Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis informēja Amerikas Savienoto Valstu valsts sekretāri Hilariju Klintoni par Latvijas un Krievijas dialogu, īpaši pieminot Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīti Maskavā 2010.gada decembrī. H.Klintone pauda atbalstu Latvijas vēlmei stiprināt attiecības ar Krieviju, uzsverot, ka Latvijas un ASV interesēs ir Krievijas kā stabila, demokrātiska, moderna un uzticama partnera attīstība.

Sarunas laikā tika skarts jautājums arī par situāciju Baltkrievijā. Ģ.V.Kristovskis atzīmēja, ka Latvija veido dialogu ar šo valsti, ievērojot visu interešu spektru. Gan H.Klintone, gan Ģ.V.Kristovskis uzsvēra ieinteresētību Baltkrievijas aktīvā dalībā Eiropā notiekošajos procesos, bet priekšnoteikums tam ir cilvēktiesību un demokrātijas normu ievērošana šajā valstī. Abas amatpersonas pauda vienotu nostāju, ka ir nepieciešama tūlītēja pēc 19.decembra notikumiem aizturēto atbrīvošana.

Ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis informēja valsts sekretāri par Latvijas valdības prioritāti veicināt enerģijas piegāžu diversifikāciju, akcentējot valsts ieinteresētību sadarboties ar ASV slānekļa gāzes iegulu izpētē Latvijas teritorijā, vēlmē būvēt sašķidrinātās gāzes termināli, kā arī paužot atbalstu atomelektrostacijas celtniecībai Lietuvā. Valsts sekretāre apliecināja ASV atbalstu Latvijas centieniem.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!