• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eksporta veicināšanu un uzņēmēju iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2011., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts darba inspekcija: Par darba aizsardzības prasībām aukstā laikā

Vēl šajā numurā

23.02.2011., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par eksporta veicināšanu un uzņēmēju iespējām

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, piedaloties Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras rīkotajā Eksporta dienas pasākumā

Foto: Aivis Friedenfelds, VK

22.februārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atklāja Eksporta dienu. Premjers pateicās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai un pārējiem Eksporta dienas organizatoriem par izvēlēto tēmu – eksporta veicināšana – un uzsvēra, ka šābrīža situācijā eksports ir labākā iespēja Latvijas uzņēmumiem parādīt savu varēšanu, kāpināt ieņēmumus un uzlabot valsts kopējo labklājību

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis norādīja, ka aizvadīto pāris gadu laikā Latvija ir piedzīvojusi drastiskus ekonomikas pārveidojumus, kas palīdzējis atgūt konkurētspēju.

"Atjaunota uzticība finanšu tirgos, samazināti valsts pārvaldes izdevumi un sākts ekonomikas stabilizēšanas processir ielikts pamats ilgtspējīgai attīstībai," uzsvēra Ministru prezidents.

Uzrunājot Eksporta dienas dalībniekus, viņš atgādināja, ka valsts institūcijas strādā, lai aktivizētu Eiropas struktūrfondu izmantošanu un vienkāršotu procedūras, kas tādējādi dod būtisku ieguldījumu uzņēmumu eksporta potenciāla kāpināšanai. Ministru prezidents norādīja, ka "tālākajā virzībā galvenais ir pašu uzņēmēju atsaucība un ieinteresētība izmantot visas tās iespējas, kas ir pieejamas".

Eksporta dienā piedalījās arī Ārlietu ministrijas pārstāvji, sniedzot prezentāciju par ārlietu dienesta atbalsta iespējām Latvijas uzņēmējiem ārvalstu tirgos, īpaši akcentējot plānotās aktivitātes 2011.gadā – ārlietu dienesta iesaisti divpusējo vizīšu, tirdzniecības misiju, mārketinga pasākumu, izstāžu norises un biznesa klubu darbības nodrošināšanā.

Vienlaikus klātesošie tika informēti, ka visu gadu Ārlietu ministrija turpinās jau 2009.gadā aizsākto diskusiju ciklu "Ārlietu dienests Latvijas eksportam", kurā uzņēmējiem ir iespēja nodibināt tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs, līdztekus nodrošinot Latvijas vēstnieku apkopotās un analizētās informācijas pieejamību un plašāku izmantošanu tautsaimniecības izaugsmes veicināšanai. Tā 24.februārī Ārlietu ministrijā notiks Latvijas vēstnieka ASV Andreja Pildegoviča un uzņēmēju apaļā galda diskusija "Silīcija ieleja ASV – iespējas un izaicinājumi Latvijas IT&T nozarei", kurā tiks plašāk aplūkota Silīcija ielejas loma IT&T nozarē ASV un globālā mērogā un Latvijas uzņēmumu iespējas pārstāvībai Silīcija ielejā. Līdztekus Latvijas vēstniecības ASV pārstāvji informēs arī par IT&T nozares attīstību Vašingtonā, akcentējot valsts pārvaldes sistēmu izstrādes izaugsmi.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad Ārlietu ministrija, tostarp Latvijas vēstniecības ārvalstīs, Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas Darba devēju konfederācija, kā arī Rīgas dome veido integrētu ārējo ekonomisko aktivitāšu plānu, un tas jau tuvākajā laikā būs pieejams iesaistīto partneru mājaslapās.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs;
Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!