• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2011., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

22.02.2011., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas nākotni

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis 21.februārī piedalījās Eiropas Savienības Vispārējo lietu padomes kārtējā sanāksmē Briselē, kuras centrālais jautājums bija ES Kohēzijas politikas nākotne pēc 2013.gada.

Piedaloties viedokļu apmaiņā par šo Latvijai nozīmīgo jautājumu, valsts sekretārs A.Teikmanis aicināja ES turpināt pēc 2013.gada sniegt pienācīgu atbalstu Kohēzijas politikas sākotnējā mērķa īstenošanai – attīstības atšķirību izlīdzināšanai starp mazāk attīstītajiem reģioniem un pārējo ES. Latvija pauda atbalstu teritoriāli un tematiski fokusētas Kohēzijas politikas attīstīšanai, lai sekmētu ES finansējuma efektīvu izmantošanu. A.Teikmanis diskusijā atbalstīja ES atbalsta koncentrēšanu skaidri un saprotami definētu tematisko prioritāšu lokam ES reģionos.

Latvijas skatījumā tās ir jāizraugās dalībvalstīm un Eiropas Komisiju ciešā dialogā, ņemot vērā katra reģiona īpašās attīstības vajadzības. Valsts sekretārs atzīmēja: lai panāktu gudru, ilgtspējīgu un iekļaujošu izaugsmi Eiropas Savienībā, visiem ES budžeta instrumentiem ir jāsniedz ieguldījums "ES 2020" stratēģijā noteikto mērķu īstenošanai. Vienlaikus Latvija vērsa uzmanību, ka ir vitāli svarīgs atbalsts ES mazāk attīstītu reģionu pamatinfrastuktūras attīstīšanai un citu pamatvajadzību nodrošināšanai Kohēzijas politikas ietvaros.

Sanāksmē Latvija pauda atbalstu Kohēzijas politikas stratēģiskās plānošanas stiprināšanai, attīstot kopēju stratēģiju un tajā iekļaujot visus ES finanšu instrumentus. Tas nodrošinātu Kohēzijas fonda, Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Eiropas Sociālā fonda, Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, Eiropas Zivsaimniecības fonda un citu ES finanšu instrumentu atbalsta jomu nepārklāšanos un sekmētu to savstarpējo sinerģiju "ES 2020" stratēģijas mērķu sasniegšanā.

Sanāksmē viedokļu apmaiņa notika, balstoties uz Eiropas Komisijas 2010.gada 10.novembrī publicēto Piekto ziņojumu par ekonomisko, sociālo un teritoriālo kohēziju. Tika apstiprināti padomes secinājumi šajā jautājumā.

ES Kohēzijas politikas ietvaros 2007.–2013.gadā Latvija saņem apjomīgu finansējumu – 4,53 miljardus eiro.

Vispārējo lietu padomes sanāksmē tika izvērtēti arī iepriekšējās – 4.februāra – Eiropadomes sanāksmes rezultāti un notika viedokļu apmaiņa par nākamās ES valstu un valdību vadītāju sanāksmes sagatavošanu, kura ir plānota Briselē 24. un 25.martā. Plānots, ka marta Eiropadomes laikā ES valstu un valdību vadītāju uzmanības lokā būs ekonomikas politikas jautājumi un attīstība ES dienvidu kaimiņu reģionā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!