• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta piedalīšanos informatīvā sanāksmē Grācā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2008., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226128

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajas Valstīs

Vēl šajā numurā

29.04.2008., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta piedalīšanos informatīvā sanāksmē Grācā

No 29. līdz 30.aprīlim Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc Austrijas Federatīvās Republikas prezidenta Hainca Fišera ielūguma apmeklēs sesto Arraiolos grupas sanāksmi Grācā.

Austrijas Federatīvās Republikas prezidents uz šo sanāksmi ir ielūdzis savus kolēģus no Vācijas, Itālijas, Latvijas, Ungārijas, Polijas, Portugāles un Somijas uz informatīvu daudzpusēju tikšanos. Tikšanās laikā valstu pirmās amatpersonas plāno pārrunāt tādas tēmas kā Eiropas perspektīvas Lisabonas līguma ietvaros, Eiropas ārējā un drošības politika, kā arī citas starptautiskās politikas aktualitātes.

Sanāksmes pirmajā sesijā Valsts prezidents iecerējis aktualizēt jautājumu par Eiropas ārpolitikas dienesta izveidošanas nosacījumiem un Latvijas interesēm, veidojot kopīgu ES ārpolitiku attiecībā uz trešajām valstīm. Savukārt otrās sesijas ietvaros, kur plānots spriest par Eiropas drošības politikas aktualitātēm, Valsts prezidents iecerējis runāt par misijām Kosovā un Afganistānā, mudinot meklēt efektīvāko risinājumu civilo un militāro misiju sadarbībā.

Informatīvā galotņu tikšanās Grācā sāksies 29.aprīlī ar oficiālo augsto viesu sagaidīšanas ceremoniju Grācas pilī. Tā dēvētās Arraiolos grupas apspriede, kas būs jau sestā tikšanās, turpināsies līdz 30.aprīlim.

Tikšanās nosaukums cēlies no Portugāles pilsētas Arraiolos nosaukuma, kur 2003.gadā notika pirmā šāda veida tikšanās, ko iniciēja toreizējais Portugāles prezidents Žoržs Sampaiju. Toreiz piedalījās sešu valstu vadītāji – Portugāles, Vācijas, Somijas, Polijas, Ungārijas un Latvijas. Vēlāk pievienojās arī Itālija un Austrija.

Tikšanās bijušas 2005.gadā Helsinkos, 2006.gadā Drēzdenē un 2007.gadā Rīgā. Austrijas prezidents diskusijās piedalās no 2005.gada. Pagājušogad Rīgā H.Fišers uzaicināja Eiropas kolēģus šā gada tikšanos rīkot Austrijā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!