• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par dalību Ilgtspējas indeksa iniciatīvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2011., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.02.2011., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par dalību Ilgtspējas indeksa iniciatīvā

Ekonomikas ministrs Artis Kampars atbalsta Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības iniciatīvu veidot Latvijā Ilgtspējas indeksu, kas dos iespēju novērtēt uzņēmumu ilgtspējas un korporatīvās sociālās atbildības līmeni.

“Esmu gandarīts par ikvienu uzņēmumu, kurš, iesaistoties Ilgtspējas indeksa iniciatīvā, ir apliecinājis vēlmi analizēt savu darbu un mainīties, taču īpašs gandarījums ir par valsts uzņēmumiem, kuri jau pērn atsaucās indeksa veidotājiem, tādējādi demonstrējot izpratni par korporatīvu atbildību un apņemšanos ieviest un piemērot uzņēmumos starptautiski atzītus labas pārvaldības prakses instrumentus,” 17.februārī Ilgtspējas indeksa atklāšanas pasākumā norādīja A.Kampars.

Ministrs apņēmies mudināt ikvienu uzņēmumu piedalīties Ilgtspējas indeksa iniciatīvā un uzskata, ka ar laiku tas kļūs par uzņēmumu prestiža jautājumu un indeksa rezultāti būs vērtīgs instruments, kas izmantojams arī valsts politikas veidošanā.

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kas balstās starptautiski atzītā metodoloģijā (Dow Jones Sustainability Index, Business in the Community CR Index, Global Reporting Initiative), palīdzot Latvijas uzņēmumiem diagnosticēt savas darbības ilgtspēju. Vienlaikus tas valsts un nevalstiskajām organizācijām sniedz objektīvus kritērijus, lai uzslavētu un atbalstītu tādus uzņēmumus, kuri palīdz stiprināt Latvijas ekonomiku ilgtermiņā. Indeksa veidošanas iniciatīva tiek finansēta no Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta līdzekļiem, kā arī sadarbības partneru resursiem.

Ilgtspējas indeksā var piedalīties jebkurš Latvijā reģistrēts uzņēmums, kam nav nodokļu parādu un kas apliecina, ka nodarbinātību realizē saskaņā ar Latvijas tiesību aktiem. Pagājušā gada indeksa organizatoru pieredze liecina, ka vairākums uzņēmumu Ilgtspējas indeksā piedalījušies, lai saņemtu ekspertu rekomendācijas par prioritāri uzlabojamiem procesiem, lai labāk izprastu ilgtspējas jēdzienu un uzņēmuma atbilstību tam, kā arī lai saviem ārvalstu partneriem norādītu uz uzņēmuma atbilstību starptautiskiem kritērijiem.

Uzņēmumu reģistrēšanās Ilgtspējas indeksam sākās 17.februārī, bet indeksa rezultāti un labākās prakses apkopojums tiks publiskots maijā.

Elīna Bīviņa, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!