• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par robežkontroli Valkā - Valgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.1999., Nr. 68/69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

09.03.1999., Nr. 68/69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Muita

Par robežkontroli Valkā — Valgā

Aizvadītajā nedēlā, 5.martā, Valkā tika parakstīts līgums starp Latviju un Igauniju par zemes lietošanas tiesību nodošanu kopējas robežkontroles organizēšanai robežkontroles punktā Valka — Valga. Līgumu parakstīs Latvijas valsts ieņēmumu valsts ministre Aija Poča un Igaunijas finansu ministrs Marts Opmans.

Ievērojot labus kaimiņattiecību principus un vēloties uzlabot robežkontroles organizāciju uz Latvijas — Igaunijas robežas, tika parakstīts līgums par zemes gabala nodošanu lietošanā Igaunijas Republikai kopējā robežkontroles punkta Valka — Valga izveidei un apsaimniekošanai. Paredzēts, ka kopējo robežkontroles punktu cels Igaunija par saviem līdzekļiem (atgādinām, ka Latvija cēla Veclaicenes — Muratu robežkontroles punktu uz robežas ar Igauniju) un šim jumta līgumam sekos citas vienošanās starp abu pušu atbildīgajām institūcijām par kopējās robežkontroles punkta celtniecības un apsaimniekošanas nosacījumiem.

Pašlaik Latvijai ar Igauniju ir divi kopējās robežkontroles posteņi: Ainaži — Ikla un Veclaicene — Murati, kas kopējo darbību uzsāka pagājušā gada septembrī. Ar Lietuvu pagaidām ir tikai viens robežkontroles punkts: Grenctāle — Soloči no 1997.gada jūlija. Nākotnes plānos — Meitene, Medumi un Valka.

Robežas labiekārtošana notiek saskaņā ar VID modernizācijas plāniem un robežvalstu savstarpējo vienošanos, kādus kopējās robežkontroles punktus katra būvēs un apsaimniekos.

Kopējās robežkontroles tehnoloģija ir izstrādāta atbilstoši Eiropas Savienības prasībām un eiromuitas ekspertu rekomendācijām, un tā vērsta uz robežšķērsošanas procedūras vienkāršošanu un paātrināšanu.

Valsts ieņēmumu dienesta

Sabiedrisko attiecību daļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!