• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par elektronisko sakaru nozares attīstīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2011., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226037

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par sakaru jomas aktualitātēm Baltijas valstīs

Vēl šajā numurā

18.02.2011., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par elektronisko sakaru nozares attīstīšanu

Satiksmes ministrija un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbosies ciešāk, lai sekmētu elektronisko sakaru nozares attīstību.

Konkrēti sadarbības soļi paredzēti sadarbības memorandā par valsts elektronisko sakaru nozares infrastruktūras un pakalpojumu attīstības veicināšanu, ko 10.februārī parakstīja satiksmes ministrs Uldis Augulis un LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Memoranda mērķis ir tādas valsts ilgtspējīgas sociāli ekonomiskās politikas izstrādāšana un īstenošana, kur elektronisko sakaru nozarei ir būtiska loma efektīvas valsts pārvaldes veidošanā un reģionālajā attīstībā. Satiksmes ministrs U.Augulis uzskata, ka šajā procesā Satiksmes ministrijai kā atbildīgajai valsts pārvaldes iestādei sakaru jomā ir būtiski sadarboties ar nozares ekspertiem, veicinot nozares, tostarp informācijas sabiedrības, attīstību.

Parakstot memorandu, puses apņēmās panākt pašreizējo Latvijas konkurētspējas rādītāju uzlabošanos elektroniskās komunikācijas un sakaru jomā. Tāpat izteikta nepieciešamība veidot efektīvu valsts un pašvaldību e-pārvaldi, veicinot elektronisko dokumentu apriti un elektroniskā paraksta plašāku izmantošanu valsts pārvaldē, komercdarbībā un sabiedrībā kopumā.

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa sacīja: “Esmu gandarīta par šā memoranda parakstīšanu, jo tas sekmēs gan e-vides iespēju izmantošanu, gan sadarbību starp valsti un uzņēmumiem, kas tik ļoti nepieciešama, lai mazinātu birokrātiju un taupītu laiku. Tieši tehnoloģijas ir tās, bez kurām vairs nav iedomājama mūsu dzīve, un mums ir jādara viss, lai to sniegtās iespējas būtu pieejamas visiem.”

Puses arī vienojas izstrādāt nākamās paaudzes tīklu attīstības stratēģiju valstī, veicināt efektīvu ārpakalpojumu izmantošanas, kā arī valsts un privātās partnerības praksi nozares infrastruktūras un klientu apkalpošanas nodrošinājuma jomā un strādāt pie administratīvā sloga mazināšanas.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!