• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Aicinot Brazīliju ratificēt vīzu režīma atcelšanas nolīgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2011., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226035

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par augu izcelsmes zāļu direktīvu

Vēl šajā numurā

18.02.2011., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Aicinot Brazīliju ratificēt vīzu režīma atcelšanas nolīgumu

Ārlietu ministrija izsaka gandarījumu par Eiropas Parlamenta lēmumu 15.februārī ratificēt nolīgumu starp Eiropas Savienību un Brazīlijas Federatīvo Republiku par īstermiņa uzturēšanās vīzu režīma atcelšanu parasto pasu turētājiem un nolīgumu starp Eiropas Savienību un Brazīlijas Federatīvo Republiku par īstermiņa uzturēšanās vīzu režīma atcelšanu diplomātisko, dienesta vai oficiālo pasu turētājiem.

Lai nolīgums starp Eiropas Savienību un Brazīliju par īstermiņa uzturēšanās vīzu režīma atcelšanu parasto pasu turētājiem stātos spēkā, tas vēl jāratificē Brazīlijas Kongresā. Pēc nolīguma noteikumiem nolīgums starp ES un Brazīliju par vīzu režīma atcelšanu parasto pasu turētājiem stāsies spēkā otrā mēneša pirmajā dienā pēc dienas, kad abas puses viena otrai būs paziņojušas par ratifikācijas procedūru pabeigšanu.

Nolīgumu starp ES un Brazīliju par īstermiņa uzturēšanās vīzu režīma atcelšanu diplomātisko, dienesta vai oficiālo pasu turētājiem ir ratificējušas abas puses, un tas stāsies spēkā otrā mēneša pirmajā dienā pēc dienas, kad līgumslēdzējas puses viena otrai būs paziņojušas par ratifikācijas procedūru pabeigšanu.

Pašlaik vīzu režīms ar Brazīliju ir četrām ES dalībvalstīm – Latvijai, Igaunijai, Maltai un Kiprai. Pēc nolīgumu stāšanās spēkā par īstermiņa uzturēšanās vīzu režīma atcelšanu parasto pasu turētājiem šo valstu pilsoņiem, kuri vēlēsies doties uz Brazīliju tūrismā, privātā vizītē, dalībai konferencēs, semināros, sporta sacensībās vai uzņēmējdarbības nolūkā, nebūs vajadzīga īstermiņa uzturēšanās vīza, kas ļauj valstī uzturēties līdz trīs mēnešiem.

Šis nolīgums tomēr neattieksies uz ES pilsoņiem un Brazīlijas pilsoņiem, kuru ieceļošanas mērķis būs veikt algotu darbu, strādāt pētniecībā, stažēties, studēt vai iesaistīties sociālā darbā.

Līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā Latvijai kļuva saistoša kopējā ES vīzu politika (Latvijai ir saistoša ES Padomes regula, ar kuru vienpusējā kārtībā ir noteikta bezvīzu ieceļošanas kārtība Brazīlijas pilsoņiem), saskaņā ar kuru Brazīlijas pilsoņiem, ieceļojot Eiropas Savienībā, nav nepieciešama vīza. Savukārt Latvijas pilsoņiem, ieceļojot Brazīlijā, vīza vēl ir nepieciešama, līdz nolīgums starp ES un Brazīliju par īstermiņa uzturēšanās vīzu režīma atcelšanu parasto pasu turētājiem stāsies spēkā.

Latvija aicina Brazīlijas pusi aktīvi veicināt nolīguma starp ES un Brazīliju par īstermiņa uzturēšanās vīzu režīma atcelšanu parasto pasu turētājiem ratifikāciju Brazīlijas Kongresā, lai bezvīzu režīms starp ES un Brazīliju stātos spēkā pēc iespējas ātrāk.

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!