• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas tirgus sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.1999., Nr. 68/69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas tirgus sakārtošanu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

09.03.1999., Nr. 68/69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija

Par Baltijas tirgus sakārtošanu

5. martā Viļņā notika Apvienotās komitejas sēde Baltijas brīvās tirdzniecības līguma ietvaros. Tajā sprieda par vienveidīgo preču vērtību jeb robežcenu piemērošanu. Plašāku informāciju par Apvienotās komitejas darbu Lietuvā sniedza Zemkopības ministrijas Tirgus politikas departamenta direktore Aiga Smiltāne :

— Apvienotās komitejas sēdē vispirms nokārtoja jautājumu par Latvijas veterinārārstu izstrādātajiem ierobežojumiem maltās gaļas un subproduktu ievešanai, jo jau dienu iepriekš visu triju Baltijas valstu pārstāvji diskutēja par šo problēmu. Rīkojuma izpilde gan tiek atlikta līdz 20. martam, kamēr par to paziņos saskaņā ar starptautisko likumdošanu visām citām eksportētājvalstīm. Tiesa, Baltijas valstu tirgū šie ierobežojumi nedarbosies, jo Lietuva un Igaunija nav tās valstis, kas Latvijā ieved malto gaļu un subproduktus.

Spriežot par robežcenām, paudām nostāju, ka Lietuvai noteiktās augstās robežcenas ir jāatceļ, vai arī pretējā gadījumā Latvija ieviesīs pretpasākumus, jo robežcenām visās trijās Baltijas valstīs jābūt apmēram vienādā līmenī. Lietuvas Zemkopības ministrijai valdība ir piešķīrusi mandātu līdz 16. martam izskatīt cenu sarakstus un vienādot robežcenas līdz reālam tirgus cenu līmenim. Latviju Apvienotajā komitejā atbalstīja arī igauņi, kuri nav apmierināti ar Lietuvas ieviestajiem pasākumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!