• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar EDSO komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2011., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225808

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.02.2011., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar EDSO komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos

14.februārī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos Knutu Vollebeku.

“Latvija ir daudz paveikusi un var būt lepna par to,” sarunā uzsvēra K.Vollebeks, aicinot turpināt sabiedrības integrācijas ceļu. Tikšanās laikā tika pārrunāti arī ar mazākumtautību izglītību, valsts valodas politiku un pilsonības iegūšanu saistīti jautājumi.

Ārlietu ministrs apliecināja Latvijas gatavību turpināt sabiedrības integrācijas politiku, kā arī informēja komisāru par jaunākajām iniciatīvām, lai veicinātu Latvijas pilsonības iegūšanu, īpaši attiecībā uz nepilsoņu bērniem. “Valsts ir gatava turpināt sadarbību un dialogu ar EDSO. Tomēr ir svarīgi, lai integrācijas process notiktu bez papildu spiediena, ļaujot cilvēkiem pašiem pieņemt lēmumus,” uzsvēra ministrs.

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī citas starptautiskās aktualitātes starpetnisko attiecību jomā.

Vizītes laikā komisāram paredzēts tikties ar kultūras ministri Sarmīti Ēlerti, izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāju Ingrīdu Circeni, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un citu valsts pārvaldes iestāžu pārstāvjiem, tiesībsargu Romānu Apsīti, Rīgas mēru Nilu Ušakovu un Daugavpils mēru Jāni Lāčplēsi, kā arī apmeklēt mazākumtautību skolas Daugavpilī un tikties ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas augstā komisāra nacionālo minoritāšu jautājumos Knuta Vollebeka vizīte Latvijā notiek no 14. līdz 16.februārim. Iepriekšējā komisāra vizīte Latvijā bija 2008.gadā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!