• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par ieteikumiem valsts budžeta konsolidācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2011., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225556

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par Tabakas uzraudzības valsts programmas izpildi

Vēl šajā numurā

09.02.2011., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par ieteikumiem valsts budžeta konsolidācijai

7.februārī valdību veidojošo partiju apvienību sadarbības padomei Finanšu ministrija piedāvāja iespējamos budžeta papildu konsolidācijas pasākumus, kas ietver izdevumu samazināšanu un ieņēmumu palielināšanu. Koalīcijas partiju sadarbības padome vienojās par pasākumiem, kas šobrīd tiek atbalstīti budžeta papildu konsolidācijai.

Ieņēmumu palielināšanu plāno nodrošināt, realizējot efektīvāku ēnu ekonomikas apkarošanu, tādējādi iegūstot budžetā papildu 12,8 miljonus latu, īpašu uzmanību pievēršot nelegālās akcīzes preču aprites samazināšanai attiecībā uz degvielas un tabakas izstrādājumiem, kā arī akcentējot VID sadarbību ar nozaru asociācijas uzņēmumiem.

Finanšu ministrijas izstrādātais konsolidācijas priekšlikums piedāvā samazināt nodarbināto skaitu valsts tiešās pārvaldes iestādēs (ministrijās) par 10%, tādējādi nodrošinot 2 miljonu latu ietaupījumu valsts budžetā, kā arī par 1% samazināt strādājošo skaitu Valsts policijā, Valsts robežsardzē, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, Ieslodzījumu vietu pārvaldē, Valsts ieņēmumu dienestā un Ārlietu ministrijā. Tādējādi 10% samazinājums attiektos uz 9,6 tūkstošiem tiešajā valsts pārvaldē nodarbināto, 1% uz 32,3 tūkstošiem nodarbināto, bet 21 tūkstotim valsts budžeta iestādēs nodarbinātajiem netiks piemērota samazināšana.

Ņemot vērā nepamatoti strauji pieaugošo nebanku sektora patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanu, kā arī to, ka šis sektors netika pienācīgi uzraudzīts, tiek piedāvāts ieviest nodevu šādiem uzņēmumiem speciālās atļaujas (licences) saņemšanai. Lai saņemtu pirmreizējo licenci šādai uzņēmējdarbībai, būs jāsamaksā 50 tūkstošu latu nodeva Valsts kasē, savukārt, lai turpmāk pārreģistrētu šādu uzņēmumu, ikgadēja nodeva būs 10 tūkstoši latu. Plānots, ka, ieviešot šādas uzņēmējdarbības licenzēšanu, papildus valsts budžetā varētu iegūt līdz 8,3 miljoniem latu.

Tāpat tiek piedāvāts pārskatīt akcīzes nodokli benzīnam un dīzeļdegvielai, lai to izlīdzinātu Baltijas valstu līmenī.

Tiek piedāvāts palielināt nodokli azartspēlēm, konkrēti aprēķini šobrīd tiek veikti.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!