• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 1. februāra noteikumi Nr. 106 "Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2011., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225508-kartiba-kada-pieskir-administre-un-uzrauga-valsts-un-eiropas-savienibas-atbalstu-piena-produktu-piegadei-izglitojamiem-visparej...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.44

Par funkciju auditu plānu 2011.gadam

Vēl šajā numurā

09.02.2011., Nr. 22

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 106

Pieņemts: 01.02.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.106

Rīgā 2011.gada 1.februārī (prot. Nr.7 36.§)

Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un
lauku attīstības likuma 5.panta ceturto un septīto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir, administrē un uzrauga valsts un Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs saskaņā ar Padomes 2007.gada 22.oktobra Regulas (EK) Nr.1234/2007, ar ko izveido lauksaimniecības tirgu kopīgu organizāciju un paredz īpašus noteikumus dažiem lauksaimniecības produktiem (Vienotā TKO regula), 102.pantu un Eiropas Komisijas 2008.gada 10.jūlija Regulu (EK) Nr.657/2008, ar ko nosaka sīki izstrādātus noteikumus par to, kā piemērot Padomes Regulu (EK) Nr.1234/2007 attiecībā uz Kopienas atbalstu piena un dažu piena produktu piegādē izglītības iestāžu skolēniem (turpmāk – regula Nr.657/2008).

2. Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību Latvijā īsteno Lauku atbalsta dienests (turpmāk – dienests).

3. Valsts un Eiropas Savienības atbalstu piešķir par regulas Nr.657/2008 I pielikumā minēto I un II kategorijas produktu piegādi izglītojamiem regulas Nr.657/2008 2.pantā minētajās vispārējās izglītības iestādēs, paredzot valsts līdzfinansējumu par regulas Nr.657/2008 I pielikuma I kategorijas "a" punktā minēto piena produktu piegādi pirmsskolas izglītības iestāžu un 1.–4.klases izglītojamiem atbilstoši šo noteikumu 3.pielikuma B daļai.

4. Valsts un Eiropas Savienības atbalsta pretendents (turpmāk – pretendents) ir regulas Nr.657/2008  6.panta 2.punktā minētā persona, kas ir:

4.1. reģistrēta dienesta klientu reģistrā atbilstoši normatīvajiem aktiem par Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda administrēšanu;

4.2. apstiprināta šo noteikumu 3.punktā minēto piena produktu piegādei.

5. Iesniegumu šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minētā apstiprinājuma saņemšanai (1.pielikums) pretendents iesniedz dienestā. Dienests piecu darbdienu laikā pēc minētā iesnieguma saņemšanas apstiprina pretendentu.

6. Vispārējās izglītības iestāde katru kalendāra mēnesi, pamatojoties uz izglītojamo apmeklējumu, sagatavo pārskatu par piegādāto piena produktu izlietojumu (2.pielikums), norādot informāciju par iepirkto un izlietoto piena produktu daudzumu. Pārskatu sagatavo divos eksemplāros. Viens pārskata eksemplārs glabājas vispārējās izglītības iestādē, bet otru iesniedz pretendentam. Ja pretendents ir vispārējās izglītības iestāde, pārskatu sagatavo vienā eksemplārā. Prasība iesniegt noteiktu dokumentu eksemplāru skaitu nav attiecināma, ja dokumentus iesniedz atbilstoši normatīvajos aktos par elektronisko dokumentu apriti noteiktajām prasībām.

7. Lai saņemtu valsts un Eiropas Savienības atbalstu, pretendents dienestā iesniedz:

7.1. iesniegumu atbalsta saņemšanai par iepriekšējo kalendāra mēnesi (3.pielikums);

7.2. vispārējās izglītības iestādes apliecinājumu (4.pielikums), ka tā pildīs atbalsta programmas prasības, kas noteiktas normatīvajos aktos par valsts un Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs, un norādīs izglītojamo skaitu un mācību dienu skaitu izglītības iestādē, ja pretendents iesniegumu par šo izglītības iestādi kārtējā mācību gada laikā iesniedz pirmo reizi. Vispārējās izglītības iestāde minēto apliecinājumu sagatavo trijos eksemplāros. Viens apliecinājuma eksemplārs glabājas vispārējās izglītības iestādē, otrs – pie pretendenta, bet trešo iesniedz dienestā;

7.3. vispārējās izglītības iestādei piegādāto produktu pavaddokumentu atvasinājumus, kas ir sagatavoti, ievērojot normatīvos aktus dokumentu izstrādes un noformēšanas jomā, vai kopsavilkumu (papīra formā), norādot vismaz šādu informāciju par katru minēto dokumentu:

7.3.1. dokumenta numurs;

7.3.2. produkta piegādes datums;

7.3.3. piegādātā produkta ražotājs;

7.3.4. piegādātā produkta veids un daudzums.

8. Pretendents piecus gadus pēc apstiprinājuma saņemšanas glabā šo noteikumu 6.punktā un 7.3.apakšpunktā minētos dokumentus vai to atvasinājumus un pēc pieprasījuma uzrāda tos dienestam.

9. Vispārējās izglītības iestāde, kura ir pretendents vai kurai pretendents piegādā piena produktus saskaņā ar šiem noteikumiem, piecus gadus no produktu pirmās piegādes dienas glabā ēdienkartes un pēc pieprasījuma uzrāda tās dienestam.

10. Dienests kontrolē uzskaites dokumentus, kas saistīti ar atbalsta īstenošanu, un veic pretendentu un vispārējās izglītības iestāžu pārbaudi. Dienests par veiktajām pārbaudēm sagatavo kontroles ziņojumu.

11. Piena produktus piegādā un realizē saskaņā ar pārtikas apriti regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. Piegādi attaisnojošajos dokumentos atsevišķā ierakstā norāda atbalsta programmai paredzētos piena produktus.

12. Pārtikas un veterinārais dienests pēc dienesta rakstiska pieprasījuma saņemšanas pārbauda atbalsta programmā iesaistīto vispārējās izglītības iestāžu un pretendentu atbilstību pārtikas apriti regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un piena produktu atbilstību regulas Nr.657/2008 3.panta 4.punktā noteiktajām prasībām. Par veiktajām pārbaudēm Pārtikas un veterinārais dienests sagatavo rakstisku pārskatu un nosūta to dienestam.

13. Dienests saskaņā ar regulas Nr.657/2008 17.pantā noteiktajām prasībām sniedz informāciju Eiropas Komisijai.

14. Pretendents, kam dienesta apstiprinājums piešķirts saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 7.aprīļa noteikumiem Nr.314 "Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādei, kuri paredzēti izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs", to vēlreiz nepieprasa.

15. Šajos noteikumos minēto atbalstu piešķir par piena produktiem, kas piegādāti, sākot ar 2011.gada 1.februāri.

16. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2009.gada 7.aprīļa noteikumus Nr.314 "Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga Eiropas Savienības atbalstu piena produktu piegādei, kuri paredzēti izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 57.nr.).

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs



 

1.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 1.februāra
noteikumiem Nr.106

Iesniegums apstiprinājuma saņemšanai

Zemkopības ministrs J.Dūklavs



 

2.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 1.februāra
noteikumiem Nr.106

Pārskats par piegādāto piena produktu izlietojumu

Zemkopības ministrs J.Dūklavs



 

3.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 1.februāra
noteikumiem Nr.106

Iesniegums atbalsta saņemšanai

Zemkopības ministrs J.Dūklavs



 

4.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 1.februāra
noteikumiem Nr.106

Apliecinājums Lauku atbalsta dienestam

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!