• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pateicoties tūrisma kompānijām par atbildīgu rīcību Ēģiptē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225474

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paužot atbalstu Latvijas–Krievijas vēsturnieku komisijai

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pateicoties tūrisma kompānijām par atbildīgu rīcību Ēģiptē

Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis izsaka pateicību visām Latvijas tūrisma kompānijām, kuras pagājušās nedēļas nogalē atveda mājās savus klientus no Ēģiptes kūrortiem Hurgadā un Šarmelšeihā.

“Ārlietu ministrijas vārdā es izsaku pateicību šīm tūrisma kompānijām par atbildīgo rīcību. Tāpat ir apsveicams arī to lēmums atturēties no jaunu tūrisma braucienu organizēšanas uz Ēģipti līdz brīdim, kamēr Ēģiptē būs vērojama zināma stabilitāte,” uzsvēra ārlietu ministrs. Vienlaikus ministrs atzīmēja arī labo sadarbību, kāda Ēģiptes notikumu kontekstā bija ar tūrisma kompāniju un Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas pārstāvjiem, koordinējot to darbības ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu. 5. un 6.februārī ar tūrisma kompāniju organizētiem reisiem no Ēģiptes mājās atgriezās 629 personas no Latvijas.

Pašlaik ĀM Konsulārajam departamentam un Latvijas vēstniecībai Kairā ir ziņas par vairāk nekā 60 personām, kas Ēģiptē atrodas biznesa, ģimenes un citu apstākļu dēļ. Ārlietu dienestam ir izdevies sazināties gandrīz ar visām šīm personām. Viena daļa no tām jau ir pametusi Ēģipti gan patstāvīgi, gan ar tūrisma kompāniju organizētajiem reisiem no Hurgadas un Šarmelšeihas. Tomēr lielākā daļa šo personu ir nolēmušas pagaidām palikt uz vietas Ēģiptē, bet vēl daži galīgo lēmumu par prombraukšanu vai palikšanu Ēģiptē nav pieņēmuši. Gan Ārlietu ministrijas konsulārie darbinieki, gan Latvijas vēstniecība Kairā joprojām sniedz dažādu veidu konsultācijas tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri šobrīd uzturas Ēgiptē.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!