• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropadome: Par enerģētikas tirgu un situāciju Ēģiptē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225461

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Cilvēktiesību tiesa: Noraidot vairākus pret Latviju iesniegtos pieteikumus

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropadome: Par enerģētikas tirgu un situāciju Ēģiptē


Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni 4.februārī kā galdabiedri Eiropadomes sanāksmē Briselē
Foto: Viktors Dakovskis, LR Pastāvīgā pārstāvniecība ES

4.februārī Briselē Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalījās Eiropadomes sanāksmē. Darba kārtībā galvenā uzmanība tika veltīta enerģētikas, aktuālajiem ekonomikas politikas jautājumiem un situācijai Baltkrievijā un Ēģiptē.

Dalībvalstis diskutēja par Eiropas enerģētikas tirgus funkcionēšanu, enerģētisko resursu piegādes ceļu un avotu dažādošanu, visu dalībvalstu integrāciju vienotā Eiropas Savienības elektrības un gāzes infrastruktūrā, prioritāro projektu finansēšanas iespējām, enerģētikas politikas ārējiem aspektiem, kā arī energoefektivitāti.

Diskusijā Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijai īpaši svarīga ir starpsavienojumu izbūve, lai integrētu šobrīd izolētos reģionus, tai skaitā Baltijas reģionu, vienotā Eiropas enerģijas tirgū. Nosakot termiņus mērķu sasniegšanai, ir jāņem vērā to izpildes iespējas un atšķirīgā situācija dalībvalstīs. Īpaši svarīga ir energoresursu piegāžu un avotu dažādošana. Tāpēc uzskatām, ka sašķidrinātās gāzes termināļa celtniecība Latvijā ir risinājums, lai uzlabotu reģiona energoapgādes drošību.  

Diskusijā par ekonomikas politikas aktuālajiem jautājumiem tika pārrunāts, kā norit darbs pie eirozonas finanšu stabilitātes nodrošināšanas stratēģijas elementiem, Eiropas stabilitātes mehānisma aprisēm un tā izveidei nepieciešamajiem grozījumiem līgumā par Eiropas Savienības darbību.

Ņemot vērā, ka situācija Ēģiptē pasliktinās, Eiropadome pieņēma deklarāciju, izsakot atbalstu iedzīvotāju leģitīmajai vēlmei īstenot demokrātiskas reformas un aicinot atturēties no vardarbības un sākt pārmaiņu īstenošanu bez kavēšanās.

Eiropadome apstiprināja ES nostāju jautājumā par turpmākajiem soļiem attiecībās ar Baltkrieviju, uzsverot demokrātisko procesu veicināšanu un atbalstu iedzīvotājiem.

Evelīna Melbārzde, LR Pastāvīgās pārstāvniecības ES preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!