• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par skolēnu iespējām "ēnot" Saeimas deputātus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2011., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2011. gada 3. februāra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

08.02.2011., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par skolēnu iespējām “ēnot” Saeimas deputātus

Dalību šā gada Ēnu dienā Saeimā pieteikuši jau vairāk nekā 150 skolēnu no Liepājas, Daugavpils, Ventspils, Jelgavas, Valmieras, Alūksnes, Rīgas un citām Latvijas vietām.

Vislielākā interese pašlaik ir par iespēju sekot Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, kā arī deputātiem Aināram Šleseram, Ingmāram Līdakam, Andrim Šķēlem, Raivim Dzintaram un Inesei Šleserei.

Savu izvēli ēnot Saeimas deputātus skolēni motivē ar interesi par politiku un iespējām savu karjeru saistīt ar politikas zinātni un tieslietām. Jaunieši norāda, ka ir sabiedriski aktīvi savās skolās un pašvaldībās, un pauž vēlmi nākotnē strādāt Latvijas labā.

Saeimas deputātus vēlas ēnot lielākoties vidusskolas vecuma jaunieši, taču interesi izrāda arī pamatskolu audzēkņi, no kuriem jaunākais šobrīd mācās 5.klasē.

Līdz šim lielākais ēnotāju skaits pieteicies no Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas – seši skolēni, savukārt no Zemgales vidusskolas un Skrundas vidusskolas – pieci audzēkņi. No Gulbenes novada Lejasciema vidusskolas un Rīgas Teikas vidusskolas parlamentāriešus ēnos četri jaunieši.

Skolēni ir aicināti 16.februārī ēnot Saeimas deputātus un darbiniekus, lai klātienē iepazītu Saeimas ikdienas darbu, tā paplašinot savu redzesloku un izpratni par nākotnē nepieciešamajām zināšanām un prasmēm.

Šī būs jau trešā reize, kad Saeima iesaistās ikgadējās Ēnu dienas pasākumos. 2009.gadā Saeima tika atzīta par vienu no labākajiem ēnu devējiem, un pagājušajā gadā Ēnu dienā Saeimu apmeklēja vairāk nekā 200 skolēnu no visas Latvijas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!