• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par ierēdņa atstādināšanu no pienākumu pildīšanas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2011., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrija: Par kriminālatbildību par uzbrukumu varas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

04.02.2011., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par ierēdņa atstādināšanu no pienākumu pildīšanas

Ar Finanšu ministrijas (FM) lēmumu no 3.februāra saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 39.panta pirmo daļu FM Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs tiek atstādināts no amata pienākumu izpildes, apturot darba samaksas izmaksu par turpmāko laiku no atstādināšanas dienas.

Saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 39.panta pirmo daļu, ja attiecībā pret ierēdni kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums vai pret viņu ir sākta kriminālvajāšana, iestādes vadītājs var atstādināt ierēdni no amata pienākumu izpildes, apturot darba samaksas izmaksu par turpmāko laiku no atstādināšanas dienas.

Ņemot vērā, ka V.Vaškevičs tiek turēts aizdomās par kukuļdošanu un ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pieņēmusi lēmumu kā drošības līdzekli piemērot apcietināšanu, kā arī V.Vaškeviča ieņemamā amata pienākumu nozīmi valsts pārvaldes funkciju izpildē, pildot pienākumus saistībā ar nodokļu administrēšanas politikas izstrādi un citas valstij nozīmīgas funkcijas, personai, kas šādā veidā diskreditējusi sevi un iestādi, nav pieļaujams turpināt pildīt amata pienākumus.

V.Vaškeviča rīcība nav atbilstoša labas pārvaldības principiem un Valsts civildienesta likuma 15.panta otrajā daļā noteiktajiem principiem, ka ierēdnis amata pienākumu izpildes laikā un ārpus tā ar savu rīcību nedrīkst diskreditēt sevi, iestādi un valsti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!