• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nostāju AES būvniecības jautājumā un enerģētikas politikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2011., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par diferencētajiem elektroenerģijas tarifiem

Vēl šajā numurā

03.02.2011., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nostāju AES būvniecības jautājumā un enerģētikas politikā

Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti 2.februārī pauda neizpratni par nesen notikušajām sarunām par iespējamo atbalstu Krievijas atomelektrostacijas būvniecībai Kaļiņingradā.

Komisija 2.februārī apstiprināja Latvijas nacionālo pozīciju 4.februāra Eiropadomes sanāksmei, kurā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un valdību vadītāji lems arī par enerģētikas politikas jautājumiem.

“Izskatot Latvijas nostāju par Eiropas Savienības enerģētikas politikas jautājumiem, mūsu uzmanību saistīja informācija par to, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas amatpersonas ar Krievijas pārstāvjiem spriedušas par Kaļiņingradas atomelektrostacijas būvniecību,” norāda komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis. “Ņemot vērā, ka līdz šim oficiālā līmenī pausts atbalsts Visaginas atomelektrostacijas projektam Lietuvā, lūgsim vides ministru skaidrot šo jautājumu.”

Komisijas deputāts Atis Lejiņš pauda bažas par izskanējušo informāciju, ka pagājušajā nedēļā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) viesojušies Krievijas atomenerģijas kompānijas “Rosatom” pārstāvji. Nav pieņemams, ja šādās sarunās slepeni tiek pausts līdzšinējai valsts nostājai pretējs viedoklis, savas bažas skaidroja deputāts.

“Tajā pašā dienā, kad ārpolitikas debatēs Saeimā runājām par enerģētisko drošību, šīs tikšanās laikā tika spriests par iespējamo Latvijas atbalstu Krievijas iecerētajai atomelektrostacijas būvniecībai Kaļiņingradā. Visa pasaule tagad saprot, ka mēs pirksim elektrību no jaunās atomelektrostacijas Kaļiņingradā. Mums smagi klibo valsts drošības politika un ārpolitika,” uzsvēra A.Lejiņš.

Arī Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins atzina, ka VARAM tikšanās ar “Rosatom” viņa pārstāvētai ministrijai bijis pārsteigums. Latvija oficiāli paudusi atbalstu Visaginas atomelektrostacijas projektam, un šī pozīcija nav mainījusies, uzsvēra K.Olšteins.

Tāpat komisijas sēdē tika diskutēts par ieceri Latvijā būvēt sašķidrinātās gāzes termināli. Deputāti atzinīgi vērtēja atbildīgo institūciju gatavību šā termināļa būvniecībai piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu. Tieši gaidāmās Eiropadomes laikā izšķirsies, vai šim projektam varēs izmantot ES līdzekļus, noskaidroja deputāti. Jaunais sašķidrinātās gāzes terminālis palīdzētu dažādot gāzes piegāžu avotus, jo gāzi uz to varētu transportēt pa jūras ceļiem, piemēram, no Kataras, skaidroja K.Olšteins.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!