• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par reformām Privatizācijas aģentūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2011., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225240

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: Par izglītības kvalitāti un finansējumu

Vēl šajā numurā

02.02.2011., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par reformām Privatizācijas aģentūrā

31.janvārī notika Privatizācijas aģentūras akcionāru sapulce, kurā aģentūras valde tika iepazīstināta ar ekonomikas ministra Arta Kampara vīziju par aģentūrā veicamajām reformām, tās uzdevumiem un attīstības virzieniem.

“Privatizācija kā process Latvijā faktiski ir beidzies, tādēļ Privatizācijas aģentūrai jāuzstāda daudz augstāki un ambiciozāki mērķi, jāstrādā jaunā kapacitātē, lai ar laiku kļūtu par profesionālu valsts kapitāla daļu pārraudzības aģentūru. Reformas ir jāveic kontekstā ar valdībā drīzumā izskatāmo koncepciju par valstij piederošo uzņēmumu turpmāko pārvaldību,” norādīja ekonomikas ministrs A.Kampars.

Atbilstoši Likumam par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām ir veiktas izmaiņas Privatizācijas aģentūras valdē, par tās locekļiem ieceļot Egilu Zariņu, Gundegu Drēsku un Verneru Lūsi. Iveta Zalpētere saglabājusi Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājas amatu, bet amatus valdē zaudējuši Vineta Stolere, Andis Dobrājs un Gints Riekstiņš. Jaunais valdes sastāvs darbu sāka 1.februārī.

Jaunajiem Privatizācijas aģentūras valdes locekļiem ir atbilstoša kompetence reformu veikšanai un izvirzīto uzdevumu izpildei – E.Zariņam ir vairāk nekā 10 gadu pieredze privātu kapitālsabiedrību vadībā, G.Drēskai ir pieredze kā likumdošanas darbā, tā darbā ar pašvaldībām, savukārt V.Lūsis ir ar pieredzi finanšu un banku sektorā, kā arī dažādu kapitālsabiedrību vadībā.

Par Privatizācijas aģentūras tuvākajiem darbiem ekonomikas ministrs uzskata efektīvāku iekšējo strukturālo reformu veikšanu, tai skaitā izdevumu mazināšanu. Aktuāls uzdevums ir sagatavot un iesniegt valdībā kvalitatīvu un izsvērtu banku “Parex” un “Citadele” pārdošanas stratēģiju.

Elīna Bīviņa,
ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!