• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētājas oficiālo vizīti Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2011., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par turpmāku intensīvu ekonomisko sadarbību ar Vāciju

Vēl šajā numurā

28.01.2011., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētājas oficiālo vizīti Igaunijā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, 26.janvārī vizītes laikā tiekoties ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu (attēlā), akcentēja Latvijas un Igaunijas ciešo vēsturisko saišu un turpmākas sadarbības nozīmi.

 

"Mūsu likteņi ir bijuši saistīti daudzu gadsimtu garumā, mēs kopīgi izcīnījām valstiskuma atgūšanu, kopīgi iestājāmies ES un NATO, kopīgi meklējam visefektīvākos risinājumus mūsdienu izaicinājumiem," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa arī akcentēja padziļināta dialoga nozīmi starp Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm. Astoņu reģiona valstu ciešāka sadarbība palielinātu ikviena partnera ietekmi reģionālo un globālo jautājumu risināšanā, kā arī ļautu efektīvāk izmantot mūsu resursus, norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, S.Āboltiņa sarunas gaitā apsveica Igauniju ar Eiropas Savienības vienotās valūtas eiro ieviešanu.

Oficiālās vizītes laikā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa tikās arī ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu (attēlā). Tikšanās gaitā pārrunāta Latvijas un Igaunijas ekonomiskā sadarbība, kā arī Baltijas valstu enerģētiskā drošība un kopīgie infrastruktūras attīstības projekti.

Tāpat puses pārrunāja sadarbību veselības aprūpes jautājumu risināšanā. Igaunijas premjers arī atzinīgi novērtēja Latvijas valdības un parlamenta darbu, pieņemot lēmumus par izdevumu samazināšanu valsts budžetā, lai risinātu sarežģīto sociāli ekonomisko situāciju. A.Ansips norādīja, ka Latvija jau šobrīd ir labs paraugs citām Eiropas valstīm.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē Igaunijā pavadīja Saeimas sekretārs Kārlis Šadurskis un Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs, Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas deputāts Vitālijs Orlovs.

Saeimas preses dienests
Foto: Igaunijas Ārlietu ministrija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!