• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts šodienu un nākotni - ekonomisti un finansisti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1999., Nr. 64/65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts šodienu un nākotni - ekonomisti un finansisti (turpinājums)

Vēl šajā numurā

05.03.1999., Nr. 64/65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts šodienu un nākotni — ekonomisti un finansisti

Roberts Zīle, īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām, vakar, 4. martā, telefonintervijā no Briseles — "Latvijas Vēstnesim"

GRAMATA.JPG (19480 BYTES) Šodien, 5. martā, Rīgā, Reiterna namā, sabiedrību ar savu veikumu — jauniznākušo grāmatu "Latvija uz XXI gadsimta sliekšņa: ekonomika, finanses, integrācija"— iepazīstinās seši Latvijā pazīstami tautsaimniecības teorētiķi un praktiķi: ekonomisko zinātņu doktors, īpašo uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberts Zīle, habilitētā ekonomikas zinātņu doktore un Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle, Finansu ministrijas Tautsaimniecības analīzes un fiskālās politikas departamenta direktore Inna Šteinbuka, Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs un Latvijas Bankas valdes loceklis Helmūts Ancāns, habilitētais ekonomikas zinātņu doktors, Rīgas Tehniskās universitātes profesors Remigijs Počs, Rīgas Fondu biržas valdes priekšsēdētājs, habilitētais ekonomikas zinātņu doktors, Latvijas Universitātes profesors Juris Krūmiņš.

Jaunā grāmata "Latvija uz XXI gadsimta sliekšņa: ekonomika, finanses, integrācija" tiek pieteikta kā pirmais mēģinājums ne tikai no ekonomistu un finansistu viedokļa analizēt Latvijas ekonomikas pārveidi no centralizētas uz tirgus principiem atbilstošu. Tiek analizēta Latvijas ekonomikas attīstība un stratēģija, fiskālā un monetārā politika, finansu sektora attīstība, dzīves līmenis un tautas attīstība laika periodā no 1992. līdz 1997. gadam. Tomēr grāmatas autori piedāvā lasītājam ieskatu arī tālākā Latvijas ekonomikas pagātnē, kā arī savu priekšstatu par iespējamo valsts ekonomisko attīstību nākotnē un paredzamo integrāciju Eiropas Savienībā.

Tomēr gandrīz visi šī darba autori grāmatas ievadvārdos uzsver to, ka šis nav uzskatāms par vienīgās patiesības pieteikumu, drīzāk par aicinājumu paust jaunu un grāmatā apkopotajām atziņām alternatīvu viedokli.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!