• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas parlamentāriešu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2011., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224959

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par parlamentāro sekretāru ciešāku iesaisti Saeimas darbā

Vēl šajā numurā

27.01.2011., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti 25.janvārī, tiekoties ar Lietuvas Seima Audita komitejas pārstāvjiem, pārrunāja abu komisiju darbībā aktuālus jautājumus.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja biedrs Dzintars Ābiķis kolēģiem no Lietuvas parlamenta pastāstīja par komisijas darbu, izskatot Valsts kontroles revīziju ziņojumus un veicot parlamentāro kontroli revīzijās konstatēto trūkumu novēršanā.

"Saeimā uz komisijas sēdēm aicinām institūcijas, kuru finanšu izlietojumā Valsts kontrole ir konstatējusi nepilnības un pārkāpumus, un uzdodam noteiktā termiņā kļūdas izlabot. Un tad vēlreiz atgriežamies pie konkrētā jautājuma un vērtējam, cik lielā mērā iestāde ir ņēmusi vērā kontrolētāju ieteikumus," sacīja komisijas priekšsēdētāja biedrs.

Kā būtisku uzdevumu Dz.Ābiķis minēja komisijai uzticēto starptautiskā aizdevuma izlietojuma un ekonomikas stabilizācijas plāna īstenošanas uzraudzību. Tāpat komisija skata Eiropas Savienības fondu izlietojuma efektivitāti. Lai vispusīgi izvērtētu, cik lietderīgi un vai atbilstoši mērķiem tiek tērēta aizdotā nauda, komisijas darbā aktīvi iesaistās ne tikai valsts iestādes, bet arī pastāvīgie eksperti no banku sektora un nevalstiskajām organizācijām.

Lietuvas Seima Audita komitejas vadītāja Loreta Grauziniene tikšanās laikā pauda, ka viņas vadītajai komitejai ir līdzīgas funkcijas un ka labprāt tuvāk iepazītos ar Saeimas komisijas pieredzi parlamentārajā uzraudzībā. "Mums būtu ļoti noderīga jūsu pieredze stabilizācijas plāna īstenošanā, jo tāpat kā Latvija vēlamies ātrāk nostāties uz izaugsmes ceļa," teica Seima komitejas vadītāja un uzaicināja Saeimas komisiju vizītē apmeklēt Lietuvas parlamentu.

Lietuvas parlamentārieši šodien arī ekskursijā, ko vadīja Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja biedrs Dz.Ābiķis, apskatīja Saeimas namu, kā arī piedalījās Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē, kurā tika skatīts jautājums par situāciju privāto investīciju piesaistē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!