• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes ministra darba prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2011., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224815

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kancelejas veikto funkciju auditu

Vēl šajā numurā

25.01.2011., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes ministra darba prioritātēm

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti 19.janvārī, iztaujājot satiksmes ministru Uldi Auguli par viņa darba prioritātēm, mudināja ministru īstenot vairākus transporta un tranzīta jomai būtiskus projektus.

"Satiksmes ministram jāparāda, ka jauna vadība nenāk ar jaunām interesēm, bet ar jauniem un būtiski labākiem darba rezultātiem. Lielāka uzmanība jāpievērš sabiedrības informēšanai par pārmaiņām ministrijas darbā," norādīja komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Deputāti ar satiksmes ministru sprieda par iespējām uzlabot autoceļu kvalitāti, īstenot jaunus ceļu būves projektus, attīstīt dzelzceļa un aviosatiksmi, kā arī efektīvāk pārraudzīt valsts uzņēmumu darbību.

U.Augulis deputātus informēja, ka Satiksmes ministrijā iecerēts izveidot kapitālsabiedrību uzraudzības nodaļu, jo likvidētas kapitālsabiedrību padomes. Tas nepieciešams, lai celtu ministrijas spēju tās pārraudzībā esošos uzņēmumus kontrolēt ne tikai no likumības viedokļa, bet veikt arī finanšu analīzi.

Deputāti ministru iztaujāja gan par starptautiskās lidostas "Rīga" un "Latvijas Pasta", gan arī citu kapitālsabiedrību biznesa mērķiem un attīstības iespējām. Komisija noskaidroja, ka visas Satiksmes ministrijas pārraudzības kapitālsabiedrības ir lūgtas sagatavot to attīstības koncepcijas. Satiksmes ministrs skaidroja, ka šāds biznesa projekts bijis tikai "Latvijas Pastam" un arī to iespējams uzlabot.

Deputāts Dzintars Zaķis pauda uzskatu, ka Saeimas komisijai kopā ar ministriju jāizskata iespējas uzlabot pasta pakalpojumu kvalitāti un viens no ceļiem varētu būt universālā pakalpojuma principa ieviešana.

Satiksmes ministrija šobrīd sākusi pētīt ātrvilciena maršruta izveides iespējas no Rīgas uz Maskavu. Ministrs skaidroja, ka šis varētu būt elektrovilciens, līdz ar to vilciena elektroenerģijas tīkls varētu darboties kā alternatīvs elektroenerģijas piegādes avots apdzīvotām vietām šī maršruta tuvumā. Deputāti atzinīgi novērtēja šo ideju un mudināja projektam piesaistīt papildu investorus. Komisijas priekšsēdētāja biedrs Arvils Ašeradens atzīmēja, ka ātrvilciena līnijas Rīga–Maskava izveide un tā veiksmīga sasaiste ar "Rail Baltica" projektu Rīgu padarītu par tranzīta punktu dzelzceļa pasažieriem.

Deputāti vērsa uzmanību uz nepieciešamību stiprināt ceļu būves kvalitāti un satiksmes drošību, piemēram, ceļu malās izbūvējot stāvvietu tīklu. Ministrs informēja, ka iecerēts attīstīt Ceļu laboratoriju, tai sakārtojot telpas un iepērkot modernas iekārtas. Tas stiprinātu kontroles iespējas pār to, kā ceļi tiek būvēti un vai būvniecībā tiek izmantoti atbilstoši materiāli.

Komisijas deputāti ar U.Auguli vienojās, ka plašāka saruna par autoceļu sakārtošanas un attīstības jautājumiem notiks februāra beigās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!