• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra vizīti Vācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2011., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224789

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: Oficiāli atklājot Eiropas Brīvprātīgā darba gadu Latvijā

Vēl šajā numurā

25.01.2011., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra vizīti Vācijā

No 20. līdz 23.janvārim zemkopības ministrs Jānis Dūklavs atradās darba vizītē Vācijā, kur piedalījās 3.Berlīnes lauksaimniecības ministru samitā, Berlīnes lauksaimniecības ministru forumā, 4.starptautiskajā ministru konferencē "Tirdzniecība un pasaules pārtikas nodrošinājums: globāli, reģionāli, lokāli", kā arī apmeklēja 76.starptautisko izstādi "Zaļā nedēļa". Darba vizītes laikā zemkopības ministrs tikās ar vairāku valstu lauksaimniecības ministriem.

21.janvārī zemkopības ministrs tikās ar Ukrainas lauksaimniecības politikas ministru Nikolaju Prisjažnjuku un Azerbaidžānas lauksaimniecības ministru Ismatu Dursinu Abasovu, lai pārrunātu turpmākās valstu sadarbības iespējas.

Tā kā arī Ukraina robežojas ar Krieviju, arī Ukrainas lauksaimniecības ministrs pauda bažas par Krievijas Federācijas Ļeņingradas apgabalā konstatēto Āfrikas cūku mēri, kas bīstami pietuvojies Latvijas un Eiropas (ES) Savienības robežai. Ukrainas ministrs pauda atbalstu Latvijas iniciatīvai 24.janvārī ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē ierosinātajam jautājumam par dezinfekcijas punktu izbūvi uz robežas ar trešajām valstīm, lai nepieļautu mājas un savvaļas dzīvniekiem bīstamu infekcijas slimību ievazāšanu ES teritorijā. Ministri arī vienojās par turpmāku ciešāku sadarbību infekcijas slimību profilakses un novēršanas jautājumos.

21.janvārī zemkopības ministrs J.Dūklavs parakstīja Latvijas un Šlēsvigas–Holšteinas pavalsts sadarbības memorandu, kas paredz intensificēt sadarbību lauksaimniecības nozarē, efektīvāk izmantojot Eiropas Savienības (ES) sniegtās iespējas un paplašinot Latvijas un Vācijas attiecības. Memorandā noteikts, ka Latvijai un Šlēsvigas–Holšteinas pavalstij īpaša uzmanība jāpievērš lauksaimniecības nozares speciālistu apmaiņai, jāsniedz atbalsts lauksaimniecības zinātnes darbinieku apmaiņai, jāveicina neierobežota lauksaimniecības nozares skolēnu, mācekļu un studentu apmaiņa, kā arī jāpastiprina viedokļu saskaņošana ES lauksaimniecības politikā.

Tiekoties ar Šlēsvigas–Holšteinas pavalsts lauksaimniecības, vides un lauku attīstības ministri Juliani Rumpfu, pārrunāts Latvijas un Vācijas viedoklis par Kopējās lauksaimniecības politikas pēc 2013.gada reformu, kurā J.Rumpfa pauda Vācijas viedokli, ka īpaši tiešajos maksājumos reformai būtu jānorit pakāpeniski. Lai tuvāk iepazītos ar situāciju mūsu valstī un lauksaimniecībā, J.Dūklavs J.Rumpfu uzaicināja vizītē uz Latviju.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!