• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par pašvaldībām veselības aprūpes pieejamības uzlabošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2011., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224714

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par ekspozīcijas atjaunošanu Rīgas zooloģiskajā dārzā

Vēl šajā numurā

21.01.2011., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par pašvaldībām veselības aprūpes pieejamības uzlabošanā

19.janvārī, uzrunājot pašvaldību vadītājus Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) domes sēdē, veselības ministrs Juris Bārzdiņš uzsvēra pašvaldību lomu veselības aprūpes pieejamības uzlabošanā, norādot, ka tieši pašvaldību pārstāvji vislabāk pārzina situāciju savās teritorijās, kā arī iedzīvotāju reālās vajadzības.

Veselības ministrs pašvaldību lomas pastiprināšanos saredz arī farmaceitiskās aprūpes pieejamības uzlabošanā, veselības veicināšanā un iedzīvotāju informēšanā par iespējām saņemt valsts apmaksāto veselības aprūpi.

“Pašvaldību aktīvāka iesaistīšanās ģimenes ārstu prakšu izveidē, vietējā transporta jautājumu risināšana, lai iedzīvotāji laikus nokļūtu pie ārsta, kā arī informācijas aprites uzlabošana par veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanu ir jautājumu loks, kas būtu risināms ciešākā sadarbībā ar pašvaldību pārstāvjiem,” norāda ministrs. Vienlaikus ministrs akcentē, ka tas nemazina valsts lomu veselības aprūpes un ārstniecības nodrošināšanā, tomēr ar pašvaldību aktīvāku iesaistīšanos, veselības aprūpes pieejamība un iedzīvotāju informētība uzlabotos.

J.Bārzdiņš ir gandarīts par Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža Andra Jaunsleiņa sēdē pausto vēlmi veidot ciešāku sadarbību starp pašvaldībām un Veselības ministriju, lai kopīgi strādājot, tiktu izvēlēti labākie veselības nozares attīstības virzieni.

Veselības ministrs informēja, ka ministrijā tiek veidota darba grupa, kurā piedalīsies gan pašvaldību pārstāvji, gan veselības aprūpes speciālisti, lai kopīgi apzinātu un veiktu nepieciešamās izmaiņas veselības nozares tiesiskajā regulējumā, tā uzlabojot veselības aprūpes pieejamību iedzīvotājiem reģionos.

Tāpat veselības ministrs norādīja, ka ministrijas speciālisti aktīvi strādā gan pie esošās sistēmas izvērtējuma, gan arī tiek izstrādāta papildus pieejamības un kvalitātes programma jau esošajiem darba kvalitātes kritērijiem un novērtējuma apmaksas kārtības principiem ģimenes ārstiem. Paredzēts, ka ģimenes ārstiem, kuri brīvprātīgi būs izlēmuši šajā programmā piedalīties, būs pieejams arī papildu finansējums.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!