• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas kredītreitinga nākotnes vērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2011., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224710

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par pēdējo gadu tendencēm adopcijas procesā

Vēl šajā numurā

21.01.2011., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas kredītreitinga nākotnes vērtējumu

20.janvārī Japānas reitingu aģentūra “Rating and Investment Information, Inc.” (R&I) uzlaboja Latvijas kredītreitinga nākotnes vērtējumu par divām pakāpēm no negatīva uz pozitīvu, saglabājot stabilu kredītreitingu iepriekšējā līmenī (BB+).

“Tas ir pozitīvs Latvijas ekonomiskās attīstības potenciāla novērtējums kopumā. Šis ir izšķirošs brīdis, un arī ārzemju investori sāk pozitīvi raudzīties uz Latvijas tautsaimniecības attīstību. Tāpēc nav pieļaujama politisko partiju ambīciju nostādīšana augstāk par valsts nākotnes attīstību, un jebkādi signāli par kavēšanos ar reformu ieviešanu var tieši ietekmēt Latvijas kredītreitinga novērtējumu. Valdība pat nedrīkst pieļaut domu par papildu nepieciešamās šā gada budžeta konsolidācijas atlikšanu un kavēties ar mērķtiecīgu strukturālo reformu ieviešanu publiskajā sektorā,” uzsver finanšu ministrs Andris Vilks.

Japānas reitingu aģentūras vērtējums ir svarīgs, jo tas palielina Latvijas atpazīstamību Japānas ekonomiskajā vidē un finanšu tirgū, dodot iespēju valstij un uzņēmējiem aktīvāk veidot starptautisko sadarbību un paplašināt savu investoru bāzi. Tas vairos Japānas investoru uzticēšanos un interesi par Latviju.

R&I pamato nākotnes vērtējuma izmaiņas ar Latvijas ekonomikas vienmērīgo atgūšanos un veiktajiem fiskālās konsolidācijas pasākumiem, secinot, ka tādējādi mazinājušās bažas par valsts spēju nodrošināt finansējumu. R&I skatījumā tas, ka līdzšinējā valdība pēc vēlēšanām turpināja darbu, ir nodrošinājis stabilu politisko bāzi un samazinājis politiskās nestabilitātes risku.

Pamatojoties uz minētajiem ekonomiskajiem, fiskālajiem un politiskajiem nosacījumiem, R&I uzskata, ka Latvijas kredītspēja uzlabojas.

Ja Latvijas ekonomikas un fiskālā situācija turpinās stabilizēties, R&I varētu pārskatīt arī Latvijas kredītreitingu.

Aleksis Jarockis, finanšu ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!