• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bērnu un jauniešu parlamentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2011., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224613

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ciešāku Saeimas un Eiropas Parlamenta sadarbību

Vēl šajā numurā

20.01.2011., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bērnu un jauniešu parlamentu

Saeima sadarbībā ar nevalstisko organizāciju partneriem plāno rīkot bērnu un jauniešu parlamentu, kas varētu norisināties jūnijā, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu.

“Caur pieredzi uz izpratni – šāda ideja caurvīs debates, likumu rakstīšanu un parlamentāro darbu, ko foruma ietvaros apgūs tā dalībnieki. Plānojam bērnu un jauniešu parlamenta darbu iespēju robežās pietuvināt reālajam Saeimas darbam un likumdošanas izstrādes procesam. Tas ietvers gan diskusijas komisijās un frakcijās, gan arī parlamentārās debates,” norāda Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

“Mēs daudz esam runājuši par nepieciešamību veidot stipru un aktīvu pilsonisko sabiedrību. Liela nozīme šajā procesā ir tieši jauniešu izglītošanai, lai viņi saprastu, kā var ietekmēt likumdošanas procesu un, iespējams, nākotnē paši izvēlētos aktīvi iesaistīties politikā,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja. Viņa pauž cerību, ka pirmais jauniešu parlaments būs patiesi izglītojošs un aizraujošs notikums, kas ar laiku kļūs par tradīciju.

Šo ieceri, šomēnes tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju, atzinīgi novērtēja arī Latvijas deputāti, kuri ievēlēti Eiropas Parlamentā. Tika norādīts, ka šāda prakse ir izplatīta daudzās ES valstīs un to īsteno arī Eiropas Parlaments.

Jauniešu parlamenti notiek vairāk nekā desmit Eiropas Savienības parlamentos. Lai īstenotu šo projektu Saeimā, tiks iesaistīti gan Saeimas struktūrvienību pārstāvji, gan partneri no nevalstiskā sektora.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!