• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2011., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par SIA "Lattelecom" dominējošo stāvokli

Vēl šajā numurā

20.01.2011., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti 18.janvārī, pārrunājot jaunizveidotās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) darbu, ar ministru Raimondu Vējoni vienojās par turpmāko sadarbību.

“Šodien ar ministru pārrunājām ministrijas plānotās aktivitātes un nākotnes ieceres un secinājām, ka vairākām no tām ir nepieciešama ātrāka virzība. Vienojāmies, ka no ministrijas puses vispirms tiks definēti steidzami risināmie jautājumi, un tad lemsim par komisijas tālāko rīcību, tostarp iespējamiem grozījumiem likumos,” informē komisijas priekšsēdētāja biedrs Sergejs Dolgopolovs.

Komisijas sēdē deputāti noskaidroja, ka jaunās ministrijas darba prioritātes ir vienas pieturas aģentūras principa ieviešana, Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020.gadam un reģionu attīstības pamatnostādņu 2011.–2017.gadam izstrāde, pašvaldību attīstības jautājumi, tostarp pašvaldību apvienošanās tiesiskā regulējuma izstrāde, kā arī valsts pārvaldes optimizācija, ieviešot elektronisko pārvaldi.

Pārrunājot pašvaldībām aktuālus jautājumus, ministrs R.Vējonis komisijas sēdē pauda viedokli, ka patlaban vēl būtu pāragri piemērot jauno pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmu, jo vēl jāapkopo informācija un jāanalizē pašvaldību darbība pēc novadu izveidošanas. Ministrs aicināja komisiju aktualizēt šo jautājumu un rosināja apsvērt iespēju jauno sistēmu piemērot pēc nākamajām pašvaldību vēlēšanām.

Komisijas sēdē apspriests arī plānošanas reģionu turpmākais liktenis, un skaidrība par to būšot pēc tam, kad tiks pieņemts lēmums, vai veidot otrā līmeņa pašvaldības.

Lai pārrunātu VARAM un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai aktuālus jautājumus, ministrs ar deputātiem tiksies regulāri.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!