• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izraēlas pagaidu pilnvarotā lietveža vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2011., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par koledžu lomu augstākās izglītības sistēmā

Vēl šajā numurā

20.01.2011., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izraēlas pagaidu pilnvarotā lietveža vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze 14.janvārī tikās ar Izraēlas Valsts pagaidu pilnvaroto lietvedi Naftali Tamiru.

Raksturojot abu valstu attiecības, G.Daudze atzina, ka tās ir aktīvas un draudzīgas. Viņš atzīmēja regulāro un konstruktīvo sadarbību starp Saeimu un Knesetu un informēja, ka viena no pirmajām 10.Saeimā tika nodibināta deputātu grupa sadarbībai ar Izraēlas parlamentu, kuru tāpat kā iepriekšējā Saeimas sasaukumā vada deputāts Boriss Cilevičs.

Pārrunājot pagājušā gada decembrī veikto vandālismu ebreju kapos, G.Daudze uzsvēra, ka Latvijas puse asi nosoda šādu rīcību. Vienlaikus viņš pauda gandarījumu, ka Latvijas tiesībsargājošās iestādes ir aizturējušas personas, kuras tiek turētas aizdomās par kapu apgānīšanu.

Vērtējot Latvijas un Izraēlas ekonomiskās attiecības, Saeimas priekšsēdētājas biedrs norādīja, ka šajā jomā ir daudz neizmantota potenciāla un tieši ekonomiskās krīzes ir labs stimuls, lai abu valstu uzņēmēji meklētu jaunus biznesa kontaktus. N.Tamirs informēja, ka jau ir ticies ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvjiem un kā īpaši perspektīvas sadarbības jomas redz augsto tehnoloģiju nozari, medicīnu un
lauksaimniecību.

G.Daudze arī uzsvēra, ka Latvijā mīt Baltijas valstīs skaitliski lielākā ebreju kopiena, ar kuru izveidojusies ļoti laba sadarbība, un sacīja, ka attiecības starp abu valstu iedzīvotājiem ir labs fons, lai veiksmīgi attīstītu sadarbību starpvalstu līmenī.

17.janvārī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis tikās ar Izraēlas Valsts pagaidu pilnvaroto lietvedi Naftali Tamiru.

Pārrunājot valstu divpusējās attiecības, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs un Izraēlas diplomātiskais pārstāvis bija vienisprātis, ka attiecības ir pozitīvas un draudzīgas. Tikšanās laikā puses pārrunāja gan ekonomisko sadarbību, gan Eiropas Savienības lomu Tuvo Austrumu konflikta risināšanā. I.Lieģis uzsvēra Latvijas un Eiropas Savienības nostāju, ka, risinot Izraēlas un palestīniešu attiecības, jāvadās pēc “divu valstu risinājuma”.

Sarunā uzmanība tika pievērsta arī citiem būtiskiem starptautiskās politikas jautājumiem, kas nozīmīgi gan Eiropas Savienībai, gan arī Izraēlai. Puses pārrunāja politisko nestabilitāti Libānā un Tunisijā, kā arī Irānas kodolprogrammu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!