Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.

Piekrītu
  • Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 18. janvāra noteikumi Nr. 44 "Kārtība, kādā novērtējama pārtikā lietojamo aromatizētāju atbilstība klasifikācijas un kvalitātes prasībām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2011., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224555

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.45

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 23.septembra noteikumos Nr.792 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība pasākuma "Infrastruktūra, kas attiecas uz lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību un pielāgošanu" īstenošanai"

Vēl šajā numurā

20.01.2011., Nr. 11

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 44

Pieņemts: 18.01.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.44

Rīgā 2011.gada 18.janvārī (prot. Nr.5 14.§)

Kārtība, kādā novērtējama pārtikā lietojamo aromatizētāju atbilstība klasifikācijas un kvalitātes prasībām

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 4.panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā novērtējama pārtikā lietojamo aromatizētāju un pārtikas sastāvdaļu ar aromatizētāju īpašībām atbilstība klasifikācijas un kvalitātes prasībām.

2. Izmantojot pārtikas produktos aromatizētājus un pārtikas sastāvdaļas ar aromatizētāju īpašībām, ievēro aromatizētāju lietošanas klasifikācijas un kvalitātes prasības, kas noteiktas:

2.1. Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 16.decembra Regulā (EK) Nr.1334/2008 par aromatizētājiem un dažām pārtikas sastāvdaļām ar aromatizētāju īpašībām izmantošanai pārtikā un uz tās un par grozījumiem Padomes Regulā (EEK) Nr.1601/91, Regulās (EK) Nr.2232/96 un (EK) Nr.110/2008 un Direktīvā 2000/13/EK (turpmāk – regula Nr.1334/2008);

2.2. Eiropas Parlamenta un Padomes 2003.gada 10.novembra Regulā (EK) Nr.2065/2003 par kūpināšanas aromatizētājiem, ko izmanto vai kas ir paredzēti izmantošanai pārtikas produktos vai uz tiem (turpmāk − regula Nr.2065/2003).

3. Komersants, kas sāk ražot un izmantot jaunus pārtikas aromatizētājus un pārtikas sastāvdaļas ar aromatizētāju īpašībām, ievēro prasības, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 16.decembra Regulā (EK) Nr.1331/2008, ar ko nosaka vienotu atļauju piešķiršanas procedūru attiecībā uz pārtikas piedevām, fermentiem un aromatizētājiem (turpmāk – regula Nr.1331/2008) un regulā Nr.2065/2003.

4. Pārtikas un veterinārais dienests pilda:

4.1. kompetentās iestādes funkcijas saskaņā ar regulas Nr.2065/2003 7.panta 2.punktu un regulas Nr.1331/2008 3.pantu;

4.2. uzraudzības un kontroles funkcijas attiecībā uz regulas Nr.1334/2008 un regulas Nr.2065/2003 prasību piemērošanu aromatizētāju izmantošanai pārtikā.

5. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1998.gada 14.aprīļa noteikumus Nr.131 "Noteikumi par aromatizētāju lietošanu pārtikā" (Latvijas Vēstnesis, 1998, 102./105.nr.; 2000, 331./333.nr.; 2006, 118.nr.).

6. Noteikumi piemērojami ar 2011.gada 20.janvāri.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!