• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Ar veselības ministru diskutējot par sociālo un veselības jomu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2011., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224527

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par veselīga uztura veicināšanas nepieciešamību

Vēl šajā numurā

19.01.2011., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: Ar veselības ministru diskutējot par sociālo un veselības jomu

12.janvārī labklājības ministre Ilona Jurševska un veselības ministrs Juris Bārzdiņš vienojās par nozaru atbildību jaunā Invaliditātes likuma sekmīgai īstenošanai un pārrunāja aktuālos jautājumus sociālajā un veselības jomā.

“Esmu pārliecināta, ka atsevišķas problēmsituācijas nozarēs veiksmīgāk varam risināt pie viena galda. Tāpēc nepieciešamības gadījumā ar veselības ministru arī turpmāk tiksimies, lai risinātu neskaidros jautājumus un rastu atbalstu augstākā līmenī,” norādīja I.Jurševska.

Invaliditātes likuma kontekstā puses diskutēja par sociālās un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu cilvēkiem ar prognozējamu invaliditāti. Turpmāk, nosūtot cilvēku uz Veselības un darbspēju ārstu valsts komisiju prognozējamas invaliditātes ekspertīzes veikšanai, ģimenes ārstam vai ārstējošajam ārstam būs jāizstrādā individuālais rehabilitācijas plāns, paredzot turpmāko ārstēšanu un nepieciešamības gadījumā medicīniskās rehabilitācijas pasākumus.

Lai veicinātu ārstu izpratni par minētā plāna izstrādes nozīmību un tajā iekļaujamo informāciju, sanāksmē klātesošie vienojās sekmēt komunikāciju ar ģimenes ārstiem un atbildēt uz neskaidrajiem jautājumiem, kā arī informēt par plāna izstrādes procesu.

Tāpat tikšanās laikā puses diskutēja par jauniešu ar atkarības problēmām iespējām saņemt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus. Tāpēc, lai nodrošinātu nepieciešamo sociālo rehabilitāciju jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem ar atkarības (alkohola, narkotikas u.c.) problēmām, puses vienojās par nepieciešamību pārskatīt Veselības ministrijas pārziņā esošo motivācijas programmu saturu, lai jauniešus pēc iespējas īsākā laikā sagatavotu nopietnai 18 mēnešus garai rehabilitācijas programmai. Šā uzdevuma veikšanai Veselības ministrijā tiks izveidota darba grupa.

Veselības ministrs J.Bārzdiņš uzsvēra, ka “veselības un labklājības jomas ir ciešā veidā saistītas un viena otru papildinošas, tādēļ aktuālo jautājumu risināšana augstākajā līmenī nākotnē būtu jānodrošina ar pastāvīgu regularitāti”.

Liene Užule, ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!