• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 13.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2011., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224517

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Azerbaidžānas prezidenta oficiālo vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

19.01.2011., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabinetā

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 13.janvārī

IeM: Par Valsts policijas sniegto maksas pakalpojumu cenrādi

13.janvārī valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta noteikumu projekts "Grozījums Ministru kabineta 2007.gada 13.novembra noteikumos Nr.774 "Noteikumi par Valsts policijas sniegto maksas pakalpojumu cenrādi"".

Noteikumu projekts paredz precizēt cenas DNS profila noteikšanai ar gēnu analīzes metodi, klasiskās paternitātes vai maternitātes noteikšanai.

Noteikumu projekts paredz precizēt cenas arī kontrolšāviena veikšanai ar vītņstobra šaujamieroci.

Cenas ir jāmaina, jo būtiski palielinājušās izmaksas, kuras veido maksas pakalpojumu izcenojumus. Cenu izmaiņas nosaka arī tas, ka no 2011.gada ir stājušies spēkā grozījumi likumā "Par pievienotās vērtības nodokli", kas paredz pievienotās vērtības nodokļa likmes palielināšanu.

 

 

IeM: Par atļauju izsniegšanas kārtību komercdarbībai ar uguņošanas ierīcēm un skatuves pirotehniskajiem izstrādājumiem

13.janvārī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Ministru kabineta noteikumu projekts "Speciālo atļauju (licenču) un Valsts policijas rakstveida atļauju izsniegšanas kārtība komercdarbībai ar uguņošanas ierīcēm un skatuves pirotehniskajiem izstrādājumiem".

Noteikumu projektā paredzētas prasības, kas jāizpilda komersantam, lai saņemtu speciālo atļauju (licenci). Noteikumu projekts nosaka, kas komersantam jāpilda speciālās atļaujas (licences) darbības laikā, kā arī regulē citus ar speciālo atļauju (licenču) saistītus jautājumus.

Atbilstoši Pirotehnisko izstrādājumu aprites likuma 16.panta prasībām noteikumu projektā paredzēta arī kārtība, kādā juridiskā persona, kuras darbības veids ir kinofilmu vai televīzijas raidījumu uzņemšana, teātra uzvedumu iestudēšana un izrādīšana vai citu mākslas un izklaides pasākumu rīkošana, var saņemt atļauju iegādāties, glabāt un savā darbībā izmantot uguņošanas ierīces un skatuves pirotehniskos izstrādājumus.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

 

IZM: Par diviem atsevišķiem mācību priekšmetiem "Latvijas vēsture" un "Pasaules vēsture"

13.janvārī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumos Nr.1027 "Noteikumi par valsts standartu pamatizglītībā un pamatizglītības mācību priekšmetu standartiem". Noteikumu projekts paredz mainīt vēstures apguves modeli atbilstoši mācību priekšmeta "Latvijas vēsture" un "Pasaules vēsture" standartiem, nosakot pakāpenisku pāreju uz divu atsevišķu mācību priekšmetu paralēlu apguvi no 2011./2012.mācību gada pamatizglītībā, sākot ar 6.klasi. Mācību priekšmeta "Latvijas un pasaules vēstures" sadalīšana mācību priekšmetos "Latvijas vēsture" un "Pasaules vēsture" nodrošinās vēstures mācību satura proporcionālu sadali un valsts interesēm atbilstošu apgūstamo jautājumu prioritāti.

Līdz šim skolēni 6.–9.klasē apguva vienotu mācību priekšmetu "Latvijas un pasaules vēsture". No 2006.gada līdz 2009.gadam notika "Latvijas vēstures" kā atsevišķa mācību priekšmeta aprobācija 40 Latvijas skolās. Kā atsevišķa mācību priekšmeta izmēģinājuma projekts tika īstenota arī mācību priekšmeta "Pasaules vēsture" standarta projekta mācību satura aprobācija.

Rezultātā tika secināts, ka dalītu mācību priekšmetu "Latvijas vēsture" un "Pasaules vēsture" apguve ir vairāk motivējusi skolēnus pievērsties Latvijas vēsturei un pozitīvi mainījusi viņu attieksmi pret to.

Valsts izglītības satura centra informācija

 

VARAM: Par valsts mērķdotāciju piešķiršanu pašvaldībām bezmaksas interneta un datoru izmantošanai bibliotēkās

13.janvārī valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto noteikumu projektu "Kārtība, kādā piešķir valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldībām, lai nodrošinātu iespēju pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus". Noteikumu projekts paredz mērķdotācijas piešķiršanu pašvaldībām, lai tās segtu interneta abonēšanas izmaksas, kas radušās Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā no 2011.gada 1.janvāra līdz 2011.gada 31.decembrim.

Mērķdotācijas apmērs tiks aprēķināts proporcionāli katras pašvaldības interneta abonēšanas izmaksas publiskajās bibliotēkās, izveidotās infrastruktūras pirmā līmeņa palīdzības dienesta pakalpojumu izmaksām un atbilstoši valsts budžetā paredzētajam finansējumam. Savukārt, ja pašvaldībai piešķirtā mērķdotācija nenodrošinās iedzīvotājiem tiesības pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus, noteikumu projekts sniedz iespēju pašvaldībām noteikt kārtību datoru un interneta bezmaksas izmantošanai pašvaldību publiskajās bibliotēkās.

Saskaņā ar Bibliotēku likumu valsts un pašvaldību bibliotēku lietotājiem ir tiesības bez maksas izmantot publiski pieejamos datorus, internetu un vispārpieejamos elektroniskās informācijas resursus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

 

VesM: Par valsts kompensācijas apmēra palielināšanu C hepatīta ārstēšanai

13.janvārī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti Veselības ministrijas izstrādātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par kompensējamo medikamentu apmaksas kārtību, kuri paredz palielināt valsts kompensāciju C hepatīta ārstēšanai nepieciešamajiem medikamentiem no 50% uz 75%.

Šādi grozījumi atvieglos finansiālo slogu C hepatīta pacientiem, jo pacienta līdzmaksājums šīs slimības ārstēšanai ir viens no augstākajiem šajā medikamentu grupā. Šobrīd ne visi pacienti var nodrošināt šādu līdzmaksājumu, lai arī pārsvarā no šīs slimības cilvēki cieš darba spējīgā vecumā. Ņemot vērā, ka zāļu nelietošana vai lietošanas pārtraukumi apdraud pacienta mūža ilgumu un dzīves kvalitāti, Veselības ministrija turpinās meklēt risinājumus C hepatīta terapijas pieejamības uzlabošanai.

Šobrīd C hepatīta ārstēšanu Latvijā saņem 1250 pacienti, un, lai realizētu valsts kompensācijas pieaugumu, papildus nepieciešami 605 tūkstoši latu, kuri tiks nodrošināti, ņemot vērā šogad ieviesto kompensējamo medikamentu apmaksas kārtības regulējumu, kad zāļu ražotāji proporcionāli sedz finanšu deficītu, ja tāds radies. Līdz ar to šādas izmaiņas valsts budžetu neietekmēs.

Plānots, ka C hepatīta ārstēšanai paredzēto medikamentu valsts kompensācijas apmērs 75% apjomā varētu stāties spēkā 1.februārī.

Pacienti, kuru ienākumi ir mazāki par 120 latiem mēnesī, uzrādot pašvaldības sociālo dienestu izziņu, ir atbrīvoti no līdzmaksājumiem par kompensējamajām zālēm un nemaksā pacienta iemaksu.

Veselības ministrijas lēmumu palielināt valsts kompensācijas apmēru atbalsta gan Latvijas Infektologu asociācija, gan pacientu organizācijas.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!