• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2010. gada 27. decembra saistošie noteikumi Nr. 23 "Zemes, meža un ēku novērtēšanas kritēriji, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2011., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224417-zemes-meza-un-eku-novertesanas-kriteriji-nosakot-atbilstibu-trucigas-gimenes-personas-statusam

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.25

Par pabalstiem pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem

Vēl šajā numurā

18.01.2011., Nr. 9

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 23

Pieņemts: 27.12.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.23

Rēzeknē 2010.gada 27.decembrī (prot. Nr.34, 2.p.)

Zemes, meža un ēku novērtēšanas kritēriji, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam

Izdoti saskaņā ar 2010.gada 30.marta Ministru kabineta noteikumiem Nr.299
“Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas
atzīšanu par trūcīgu” 19.3.apakšpunktu

1. Saistošie noteikumi nosaka ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas (turpmāk tekstā – ģimene (persona)) īpašumā vai valdījumā esošas zemes, meža un ēku (turpmāk tekstā – īpašums) novērtēšanas kritērijus, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam.

2. Nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par īpašumu netiek uzskatīts viens īpašums, kura kadastrālā vērtība vai novērtējums kadastrā ir mazāks par 2000,00 latiem.

3. Nosakot nekustamā īpašuma kadastrālo vērtību, informācija tiek ņemta no valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas izplatīšanas sistēmas. Strīdu gadījumā ģimenei (personai) ir pienākums iesniegt kadastra informāciju no Valsts zemes dienesta, atbilstoši Nekustamā īpašuma valsts kadastra likuma 85.pantam.

4. Par ēku šo noteikumu izpratnē ir uzskatāma arī būve, kuras lietošanas veids, saskaņā ar zemesgrāmatas datiem, ir dārza māja vai vasarnīca un kuru ģimene (persona) neizmanto kā mājokli.

5. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”. Saistošie noteikumi un paskaidrojuma raksts publicējami laikrakstos “Latvijas Vēstnesis” un vietējā laikrakstā.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs



 

Paskaidrojuma raksts Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.23 “Zemes, meža un ēku novērtēšanas kritēriji, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam”

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Šobrīd tiesiskā regulējuma klientu īpašumu novērtēšanai attiecībā uz zemi, mežu, ēkām nav, tāpēc arī novērtēt objektīvi klientu īpašumus nav iespējams. 30.03.2010. Ministru kabineta noteikumu Nr.299 “Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” 19.3.punkts nosaka, ka par īpašumu nav uzskatāmi zeme, mežs, ēkas atbilstoši pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktajiem kritērijiem.

Tāpēc šajos saistošajos noteikumos ir noteikti kritēriji īpašumu (zemes, meža un ēku) novērtēšanai.

2.Īss projekta satura izklāsts 30.03.2010. Ministru kabineta noteikumu Nr.299 “Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu” 19.3.punkts nosaka, ka par īpašumu nav uzskatāmi zeme, mežs, ēkas atbilstoši pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktajiem kritērijiem.

Jaunie saistošie noteikumi nosaka kritērijus, pēc kādiem tiks vērtēti klientu īpašumi (zeme, mežs un ēkas), lai piešķirtu trūcīgas ģimenes (personas) statusu.

Nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par īpašumu netiks uzskatīts viens īpašums, kura kadastrālā vērtība vai novērtējums kadastrā ir mazāks par 2000,00 latiem.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi būtiski neietekmēs klientu skaitu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā
5. Informācija par administratīvajām procedūrām
6.Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Projekta nepieciešamība apspriesta un atbalstīta Kultūras, izglītības, sporta, veselības, sociālo un darba lietu komitejā.

Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām”45.pantu saistošie noteikumi tiks publicēti laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, vietējā laikrakstā un pašvaldības mājaslapā internetā.

Saistošo noteikumu projekts attiecas uz sociālo jomu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!