• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts policijas darbinieku algu palielināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2011., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni

Vēl šajā numurā

14.01.2011., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts policijas darbinieku algu palielināšanu

Jaunais Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs, pildot iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces doto uzdevumu, ir radis iespēju katram Valsts policijā strādājošajam palielināt algu par desmit latiem.

Algas tiks palielinātas tiem strādājošajiem, kuri šobrīd nesaņem maksimāli pieļaujamo mēnešalgu. Palielināto algu darbinieki saņems jau februārī. Šis pielikums paaugstinās arī kopējo Valsts policijas darbinieku atalgojumu, jo, palielinoties mēnešalgai, automātiski palielinās arī, piemēram, virsstundu, darba svētku dienās, nakts darba apmaksa.

“Viena no Valsts policijas problēmām ir salīdzinoši zemās algas, ar ko izskaidrojama arī lielā personāla mainība policijā. Esmu priecīga, ka, domājot par situācijas uzlabošanu, jaunais Valsts policijas priekšnieks jau pirmajās sava darba dienās ir radis iespēju palielināt atalgojumu dienestā strādājošajiem,” norāda iekšlietu ministre L.Mūrniece.

Iespēja šādam algu palielinājumam radusies neaizpildīto amata vietu dēļ. Kopumā šogad šim algu pielikumam tiks izlietoti 1 138 000 latu.

“Mūsu mērķis nav par katru cenu aizpildīt visas vakances, un šajā situācijā esmu pieņēmis lēmumu, ka efektīvāk ir līdzekļus sadalīt par labu jau strādājošiem dienesta darbiniekiem,” skaidro VP priekšnieks A.Velšs. Viņš norāda, ka algas palielinājums ir viens no veidiem, kā motivēt darbiniekus kvalitatīvi veikt savus dienesta pienākumus un turpināt dienestu.

Desmit latu algas pielikums būs visiem tiem Valsts policijas darbiniekiem, kam “algu šķēre” to pieļauj, respektīvi, šo algas paaugstinājumu saņems visi dienestā strādājošie, izņemot tos, kuri jau šobrīd saņem maksimālo iespējamo atalgojumu. Šādi darbinieki ar maksimālajām algām strādā galvenokārt Rīgas reģionā, un viņi tiks stimulēti ar augstākām piemaksām atbilstoši darba rezultātiem, līdz ar to tiks palielināts arī viņu vidējais atalgojums.

Algas palielinājums neattieksies uz Valsts policijas vadību.

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!