• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 11. janvāra noteikumi Nr. 17 "Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 4.decembra noteikumos Nr.825 "Kārtība, kādā Valsts probācijas dienests organizē un vada izlīgumu ar starpnieka palīdzību"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2011., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/224274-grozijumi-ministru-kabineta-2007-gada-4-decembra-noteikumos-nr-825-kartiba-kada-valsts-probacijas-dienests-organize-un-vada-izl...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.18

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 15.septembra noteikumos Nr.747 "Noteikumi par zvērinātu notāru atlīdzības taksēm un to noteikšanas kārtību"

Vēl šajā numurā

14.01.2011., Nr. 8

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 17

Pieņemts: 11.01.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.17

Rīgā 2011.gada 11.janvārī (prot. Nr.3 13.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 4.decembra noteikumos Nr.825 "Kārtība, kādā Valsts probācijas dienests organizē un vada izlīgumu ar starpnieka palīdzību"

Izdoti saskaņā ar Valsts probācijas dienesta likuma 13.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 4.decembra noteikumos Nr.825 "Kārtība, kādā Valsts probācijas dienests organizē un vada izlīgumu ar starpnieka palīdzību" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 197.nr.; 2009, 129.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 2.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.6. ja tiesnesis lemj jautājumu par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu bērnam."

2. Papildināt 7.punktu aiz vārdiem "procesa virzītāja rakstisks pieprasījums" ar vārdiem "tiesneša ierosinājums".

3. Izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

"13. Ja izlīgumu organizē, pamatojoties uz iesaistītās puses rakstisku iesniegumu, struktūrvienība piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas par to rakstiski informē procesa virzītāju, pievienojot iesaistītās puses iesnieguma kopiju. Ja iesaistītās puses iesniegumā nav norādīta visa šo noteikumu 8.punktā minētā informācija, struktūrvienība papildus nosūta procesa virzītājam lūgumu sniegt nepieciešamo informāciju."

4. Papildināt noteikumus ar 17.punktu šādā redakcijā:

"17.1 Ja starpnieks organizē izlīgumu uz tiesneša ierosinājuma pamata, viņš ne vēlāk kā triju darbdienu laikā pēc ierosinājuma saņemšanas sazinās ar iesaistītajām pusēm un noskaidro viņu vēlēšanos iesaistīties izlīgumā."

5. Izteikt 21.punktu šādā redakcijā:

"21. Starpnieks sāk organizēt izlīgumu tajā dienā, kad iesaistītās puses izteikušas piekrišanu dalībai izlīgumā. Izlīguma organizēšana un vadīšana nepārsniedz sešus mēnešus. Ja izlīgumu organizē uz tiesneša ierosinājuma pamata, izlīguma organizēšanas laiks nevar būt ilgāks par diviem mēnešiem no ierosinājuma saņemšanas dienas un izlīguma nosacījumu izpildes termiņš nevar būt ilgāks par sešiem mēnešiem. Par izlīguma rezultātiem starpnieks ne vēlāk kā triju darbdienu laikā pēc izlīguma sēdes rakstiski informē tiesnesi."

6. Papildināt noteikumus ar 27.16.apakšpunktu šādā redakcijā:

"27.16. ja izlīgums noslēgts uz tiesneša ierosinājuma pamata un tuvojas izlīguma nosacījumu izpildes termiņa beigas – sazināties ar cietušo, noskaidrot, vai izlīguma nosacījumi ir izpildīti, un lūgt cietušo to apliecināt rakstiski. Par izlīguma nosacījumu izpildi rakstiski informēt tiesnesi."

7. Svītrot 38.punktu.

8. Izteikt 44.punktu šādā redakcijā:

"44. Ja izlīguma sēdē piedalās nepilngadīgas personas likumiskais pārstāvis, bāriņtiesa vai trešās personas, starpnieks tās informē par tiesībām iesaistīties izlīguma sarunās. Likumiskais pārstāvis, bāriņtiesa vai trešās personas iesaistās izlīguma sēdes sarunās:

44.1. pēc nepilngadīgas personas lūguma;

44.2. ja noteikti izlīguma nosacījumi;

44.3. ja tiek pārkāptas nepilngadīgas personas tiesības;

44.4. pēc starpnieka uzaicinājuma."

9. Svītrot 48.13.apakšpunktā vārdu "kriminālprocesuālās".

10. Papildināt 49.punktu ar trešo teikumu šādā redakcijā:

"Ja izlīguma nosacījumu izpildē iesaistās trešā persona, pēc šīs personas lūguma starpnieks tai izsniedz izlīguma kopiju."

11. Izteikt 57.punktu šādā redakcijā:

"57. Šo noteikumu 2.punktā minēto izlīgumu dienests no 2009.gada 1.jūlija līdz 2012.gada 31.decembrim organizē un vada pirmstiesas kriminālprocesa laikā, kā arī tad, ja tiesnesis lemj jautājumu par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanu bērnam."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Tieslietu ministrs A.Štokenbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!