• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - nāk 15.a un 15.b burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.1999., Nr. 62/63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - sarunā Latvijas Zinātņu akadēmijā - paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem

Vēl šajā numurā

04.03.1999., Nr. 62/63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" — nāk 15.a un 15.b burtnīca

Godātie lasītāji, starptautisko līgumu iepriekšējā, četrpadsmitajā, burtnīcā bija ievietots viens starptautiskais dokuments, tas ir, Marakešas līgums par Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) izveidošanu. Kā zināms, pagājušā gada 14.oktobrī Ženēvā tika parakstīts Protokols par Latvijas pievienošanos Marakešas līgumam par Pasaules tirdzniecības organizāciju, un 17.decembrī to ratificēja Latvijas Republikas Saeima. Ar šo starptautisko dokumentu jūs varat iepazīties "Latvijas Vēstneša" mazās poligrāfijas apgādā tapušajā starptautisko līgumu 15.burtnīcā. Tā šoreiz iznākusi divās daļās: 15.a — latviešu valodā, 15.b — angļu valodā.

Šī Protokola neatņemama sastāvdaļa ir darba grupas par Latvijas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā ziņojums. Tā ievadā teikts, ka 1993.gada novembrī līgumslēdzējām pusēm tika iesniegts paziņojums par vēlēšanos pievienoties Vispārējam līgumam par tarifiem un tirdzniecību. Pārstāvju padome tikšanās reizē 1993.gada 17.decembrī izveidoja darba grupu, kuras uzdevums bija iepazīties ar Latvijas valdības pieteikumu par pievienošanos Vispārējam līgumam, kā arī izstrādāt un iesniegt padomei rekomendācijas, kurās, iespējams, būtu iekļauts arī pievienošanās protokola projekts. Darba grupa iepazinās ar Latvijas pieteikumu par iestāšanos PTO un piekrita uzsākt sarunas par tirgus pieejamību precēm, ieskaitot lauksaimniecības grafiku valstij, un par pakalpojumiem. Šajā darba grupas ziņojumā raksturota Latvijas ekonomikas politika, tai skaitā investīciju režīms, privatizācijas gaita, cenu un konkurences politika, preču un pakalpojumu tirdzniecības politika, importa un eksporta regulēšanas jautājumi un citi aspekti.

Visi interesenti izdevumu var nopirkt laikraksta redakcijā vai "Latvijas Vēstneša" preses namiņā (Bruņinieku un K.Barona ielas krustojumā).

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!