• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par traumpunktu darba nodrošināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2011., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223892

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par būtiskāko 2010.gadā paveikto

Vēl šajā numurā

06.01.2011., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par traumpunktu darba nodrošināšanu

“Iedzīvotājiem arī turpmāk tiks nodrošināta iespēja vērsties pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas traumpunktos 11 ārstniecības iestādēs visā Latvijā. Vienlaikus, lai sekmētu veselības aprūpes pieejamību vienmērīgi visos reģionos, jāvērtē iespējas un vajadzības nodrošināt medicīnisko aprūpi pirmās palīdzības saņemšanai arī citviet valstī, izveidojot loģisku pakalpojumu pieejamības mehānismu, uzlabojot sadarbību starp ģimenes ārstiem, ambulatorajiem speciālistiem un neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta feldšeru brigādēm to bāzēšanās vietās, jo īpaši lauku rajonos,” norāda veselības ministrs Juris Bārzdiņš. Ņemot vērā, ka atsevišķu ārstniecības iestāžu vadītāji atzinuši iespējams neprecīzo palīdzības sniegšanas uzskaiti traumpunktos, Veselības norēķinu centram aprēķinus un patieso situāciju nāksies pārbaudīt atkārtoti.

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš uzskata, ka katra nodokļu maksātāja interesēs ir efektīvi izlietot ārstēšanai paredzētos līdzekļus, lai par vienādu pakalpojumu ārstniecības iestāde vai ārsts speciālists saņemtu vienādu samaksu. Tikai tādā veidā nepietiekama finansējuma apstākļos būs iespējams samazināt pacientu rindas uz pakalpojumu saņemšanu, paplašināt plānveida palīdzības apjomu un nodrošināt konkurētspējīgu darba samaksu ārstniecības personālam.

Veselības ministrs uzdevis ministrijas speciālistiem ministrijas augstākās atbildīgās amatpersonas – valsts sekretāra Rinalda Muciņa vadībā sākt rūpīgu un detalizētu traumpunktos sniegtās palīdzības analīzi, izvērtējot apmeklējumu dinamiku un diagnožu klāstu, ar kādām pacienti vēršas pēc palīdzības.

Tāpat, ņemot vērā radušos situāciju, ministrs uzdevis izvērtēt tās iemeslus, lai nākotnē nepieļautu šādu gadījumu atkārtošanos.

Ņemot vērā iecerētos sadarbības uzlabojumus starp dažāda līmeņa veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem un pašvaldībām, veselības ministrs J.Bārzdiņš plāno klātienē iepazīties ar veselības aprūpes pieejamības nodrošinājumu Latvijas reģionos.

Veselības ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!