• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO kontaktvēstniecību – Latvijas vēstniecību Uzbekistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2011., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par rūpniecības attīstību un kvalificēta darbaspēka trūkumu

Vēl šajā numurā

05.01.2011., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO kontaktvēstniecību – Latvijas vēstniecību Uzbekistānā

Beidzies nozīmīgs darba cēliens Latvijas vēstniecībā Uzbekistānā, kas no pagājušā gada 1.jūlija līdz 31.decembrim sekmīgi realizēja ES lokālās prezidentūras funkcijas Uzbekistānā, vienā no Centrālāzijas reģiona līdervalstīm. Tāpat gadu mija iezīmē jaunas atbildības posmu Latvijas vēstniecībai Uzbekistānā – tai no šā gada 1.janvāra līdz nākamā gada 31.decembrim ir uzticēts pildīt NATO kontaktvēstniecības pienākumus.

Pērn ciešā sadarbībā ar ES prezidējošās valsts Beļģijas Ārlietu ministriju un ES institūcijām Briselē vēstniecība koordinēja ES amatpersonu vizītes Uzbekistānā, piemēram, eirokomisāra Andra Piebalga vizīti. Šajā laikā ir panākts progress ES un Uzbekistānas attiecībās.

Tāpat regulāri tika rīkotas Uzbekistānā akreditēto ES valstu vēstnieku, konsulāro amatpersonu, ekonomisko diplomātu, kā arī administratīvo darbinieku tikšanās. Latvijas vēstniecība organizēja ES vēstnieku tikšanos ar Uzbekistānas augsta ranga amatpersonām. Latvijas vēstniecība ne vien rīkoja toreizējā ārlietu ministra Aivja Roņa vizīti Uzbekistānā, bet aktīvi piedalījās citu ES valstu, kurām nav savas vēstniecības Taškentā, augstāko amatpersonu vizīšu organizēšanā Uzbekistānā, saņemot augstu novērtējumu un pateicību.

Tas liecina par ciešām Latvijas un Uzbekistānas divpusējām attiecībām un par Uzbekistānas gatavību padziļināt attiecību līmeni ar ES, kā arī Latvijas vēstniecību spēju uzņemties ES lokālās prezidentūras lomu.

Latvijas vēstniecība Uzbekistānā kā ES pārstāve jau kopš 2008.gada sekmīgi pilda arī ES stratēģijas Centrālāzijā Izglītības iniciatīvas koordinācijas funkciju.

Latvija jau ir veikusi lokālās prezidentūras funkcijas 2006.gada pirmajā pusgadā, kad Latvijas vēstniecība Minskā, Baltkrievijā, pārstāvēja Austrijas prezidentūru ES.

Latvijas vēstniecībai Uzbekistānā no šā gada 1.janvāra līdz nākamā gada 31.decembrim ir uzticēts pildīt NATO kontaktvēstniecības pienākumus, kuras galvenais uzdevums ir NATO partnervalstu informēšana par alianses politiku un uzdevumiem, kā arī iesaiste ciešāku savstarpējo kontaktu veicināšanā un attiecību stiprināšanā. Šo pienākumu uzņemšanās apliecina Latvijas kā NATO dalībvalsts saistības veicināt alianses politiku ar trešajām valstīm, kā arī sekmīgo Latvijas un Uzbekistānas sadarbību.

NATO kontaktvēstniecību tīkls tika izveidots 90.gadu sākumā, lai atbalstītu vairākus alianses partnerattiecību formātus. Pēc Latvijas iestāšanās NATO Latvija ir pildījusi NATO kontaktvēstniecības funkcijas Zviedrijā, Somijā un Gruzijā.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!