• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta darbu 2010.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2011., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223756

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 30.decembrī

Vēl šajā numurā

04.01.2011., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru kabineta darbu 2010.gadā

2010.gadā notikušas 75 Ministru kabineta sēdes, t.sk. 22 valdības ārkārtas sēdes. Kopumā izskatīti 3343 jautājumi, t.sk. sēdēs izskatīti 240 ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā saistītie jautājumi.

2010.gadā Ministru kabinets pieņēmis 1240 Ministru kabineta noteikumus, 761 Ministra kabineta rīkojumu, 18 Ministru kabineta instrukcijas un 2 Ministru kabineta ieteikumus.

Valdība uz Saeimu nosūtījusi 304 likumprojektus un 2 Saeimas lēmumprojektus.

2010.gadā notikušas 49 Ministru kabineta komitejas sēdes, kurās izskatīti 365 jautājumi.

2010.gadā notikušas 49 valsts sekretāru sanāksmes, kurās kopumā izskatīti 1963 jautājumi, t.sk. ministrijas pieteikušas izsludināšanai 1513 tiesību aktu projektus, sanāksmēs izskatīti 124 izskatāmie tiesību aktu projekti un 104 informatīvie jautājumi.

2010.gadā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis izdevis 475 Ministru prezidenta rīkojumus.

2010.gadā Valsts kancelejā saņemti 2898 fizisko un juridisko personu iesniegumi – vidēji ap 12 vēstulēm katru darba dienu, kas adresētas Ministru prezidentam un Ministru kabinetam. Tāpat uzklausīts 401 Ministru kabineta apmeklētājs, sniedzot informāciju par valdības darbu, kā arī konsultējot cilvēkus par iesniegumu noformēšanu un dažādu problēmu risināšanas iespējām. Būtiskākie iedzīvotājus interesējošie jautājumi 2010.gadā bija saistīti ar labklājības jomu un nodarbinātību, nodokļu politikas izmaiņām, izglītības un veselības aprūpes sistēmas reformām. Tāpat aktīvi pausts viedoklis par politiskajiem procesiem valstī, kā arī sniegti priekšlikumi likumdošanas izmaiņām un valdības rīcības plāna veidošanai.

Labklājības un nodarbinātības jomā iedzīvotāji lūdza valdībai palīdzību sociālā riska situācijā, kā arī interesējās par trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanas kārtību. Saņemti priekšlikumi pensiju sistēmas pārveidei un aicinājumi izstrādāt politiku ātrai bezdarba mazināšanai. Tāpat iedzīvotāji pauduši satraukumu par demogrāfisko situāciju Latvijā.

Veselības aprūpes jomā iedzīvotāji pauda viedokli par nepieciešamību mainīt medicīnas personāla dažādo atalgojuma līmeni, lūdza skaidrojumu par kompensējamo medikamentu aprites kārtību un veselības aprūpes budžeta izlietojumu kopumā. Savukārt izglītības jomā aktualizēti gan jautājumi par augstākās izglītības sistēmas reformas nepieciešamību, gan finansējumu zinātnei, gan arī Latvijas vēstures kā atsevišķa priekšmeta mācīšanu skolās.

Liela iedzīvotāju, uzņēmēju un profesionālo asociāciju aktivitāte bija vērojama attiecībā uz nodokļu politikas izmaiņām – saņemti viedokļi un priekšlikumi par pazeminātajām pievienotās vērtības likmēm un PVN likmes maiņu, progresīvo ienākuma nodokli, nekustamā īpašuma nodokli u.c. Tāpat izteikti priekšlikumi valsts budžeta fiskālās konsolidācijas nodrošināšanai un uzņēmējdarbības veicināšanai.

Aktīvi līdzdarbojoties normatīvā regulējuma izmaiņu jomā, Jūrmalas pilsētas iedzīvotāji vasarā organizēja akciju par nekustamā īpašuma nodokļa regulējušo normatīvo aktu pārstrādi – īsā laikā Valsts kancelejā tika saņemti 107 iesniegumi par šo jautājumu. Tāpat sabiedrība aktualizēja jautājumus par izmaiņām veselības aprūpes un organizēšanas un finansēšanas kārtībā, kadastrālās vērtēšanas regulējumā, pauda viedokli par soda apmēru dzimumnoziegumu gadījumā.

2010.gadā pieaudzis pasaules politiķu foto un autogrāfu kolekcionāriem nosūtīto vēstuļu skaits. Šogad kolekcionāriem nosūtītas 208 premjera V.Dombrovska fotogrāfijas ar autogrāfiem, bet pērn – 166. Kolekcionāru lūgumi saņemti no 26 pasaules valstīm, visvairāk no Krievijas (69) Vācijas (36), Polijas (19), Ukrainas (17), Amerikas Savienotajām Valstīm (8), Indijas (8), Ķīnas (8). Ģeogrāfiski tālākie kolekcionāru adresāti bijuši Indonēzijā, Pakistānā un Ķīnā.

Sociālo mediju jomā, salīdzinot ar 2009.gadu, būtiski pieaudzis Valsts kancelejas uzturētā jaunumu un ziņu konta www.twitter.com/brivibas36 sekotāju skaits, sasniedzot 1679 interesentus (pērnā gada beigās – 700 sekotāju). 2010.gada laikā publicēts 581 ieraksts par valdības un Ministru prezidenta Valda Dombrovska darbu un Valsts kancelejas jaunumiem. Interesenti izmantojuši tviterkontu arī jautājumu uzdošanai par valdības darbu un nepieciešamās informācijas pieejamību.

Valsts kancelejas interneta fotoalbumā www.flickr.com/photos/valstskanceleja/ līdz šim brīdim publicētas 1995 fotogrāfijas no Ministru prezidenta, valdības un Valsts kancelejas pasākumiem. Interneta fotoalbums apmeklēts 16 444 reizes. Lielāko interesi izpelnījušās fotogrāfijas no Ministru prezidenta V.Dombrovska dzimšanas dienas, fotogrāfijas no Ministru prezidenta V.Dombrovska tikšanās ar Spānijas karali Huanu Karlosu I un karalieni Sofiju, kā arī Ministru kabineta ēnu dienas pasākuma bildes. Šīs fotogrāfijas bez maksas pieejamas ikvienam interesentam un ir pilnā izmērā brīvi lejupielādējamas. Fotogrāfijas daudzkārt izmantojuši interneta portāli un drukātie mediji.

www.youtube.come/user/valstskanceleja 2010.gadā publicēti 14 video – Ministru prezidenta V.Dombrovska uzrunas un informācija Latvijas iedzīvotājiem, Valsts kancelejas preses konference un video no konferences “Labāks regulējums efektīvai pārvaldībai un partnerībai”. Kopumā šos materiālus aplūkojuši 2279 interesenti.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!