• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra: Par centralizētu izdienas pensiju administrēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2010., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

30.12.2010., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra: Par centralizētu izdienas pensiju administrēšanu

No 2011.gada 1.janvāra izdienas pensijas, kuras līdz šim izmaksāja Kultūras ministrija, Iekšlietu ministrijas Veselības un sporta centrs, Tiesu administrācija, Ārlietu ministrija un Ģenerālprokuratūra, maksās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA).

Pensija ik mēnesi tiks pārskaitīta uz saņēmēja individuālo kontu kredītiestādē (bankā) vai Latvijas Pasta norēķinu sistēmā (PNS), vai par maksu piegādāta dzīvesvietā.

Tiem izdienas pensijas saņēmējiem, kas pensiju līdz šim saņēma ar pārskaitījumu uz bankas vai PNS kontu, arī turpmāk tā tiks ieskaitīta kontā.

Ja klients jau saņem VSAA valsts vecuma pensiju ar piegādi mājās, sākot ar februāri, izdienas pensija tiks izmaksāta kopā ar valsts vecuma pensiju, lai pensionāram nebūtu jāmaksā par pensijas piegādi divas reizes.

Tiem pensionāriem, kuriem VSAA vecuma pensiju ieskaita bankas vai PNS kontā, bet izdienas pensija līdz šim tika piegādāta mājās bez maksas, ir iespējams vērsties jebkurā VSAA nodaļā ar iesniegumu, lūdzot pārskaitīt arī izdienas pensiju uz kontu, jo, sākot ar 2011.gada janvāri, maksa par izdienas pensijas piegādi mājās būs 1,22 lati un tā tiks atskaitīta no izdienas pensijas.

Turpmāk VSAA piešķirs izdienas pensijas Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbiniekiem vai Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm, prokuroriem, tiesnešiem, diplomātiem, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonām un māksliniekiem (valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātra un cirka māksliniekiem). Dokumentus izdienas pensijas piešķiršanai var iesniegt jebkurā VSAA nodaļā.

Konsultāciju var saņemt, zvanot uz tālruņa numuru 67600636, nosūtot e-pasta vēstuli uz adresi konsultacijas@vsaa.lv vai uzdodot jautājumu VSAA mājaslapas sadaļā “Jautājiet mums”.

Edīte Olupe, VSAA preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!