• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par savu un citu drošību svētku laikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2010., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par START līguma ratifikāciju ASV Senātā

Vēl šajā numurā

28.12.2010., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par savu un citu drošību svētku laikā

Ziemassvētku un Jaungada brīvdienas ir laiks, kad notiek daudz svētku pasākumu, tiek dāvinātas dāvanas, kā arī ģimenei ir iespēja kopīgi atpūsties gan mājās, gan dabā. Līdz ar daudzajām izklaides iespējām šis laiks ir arī saistīts ar pastiprinātu risku gūt dažādus ievainojumus. Lai svētki saistītos tikai ar prieku un tos neaptumšotu sāpes un uztraukumi, Veselības ministrija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību.

Veselības ministrija aicina izvēlēties drošus eglīšu rotājumus savam mājoklim un novietot tos pietiekamā attālumā no atklātas liesmas. Svecītes novietojiet drošā attālumā no degošiem rotājumiem, aizkariem u.tml. Raugieties, lai svecītēm nevarētu piekļūt bērni vai mājdzīvnieki. Vienmēr nodzēsiet svecītes pirms gulētiešanas vai atstājot māju.

Pie svētku galda īpašu uzmanību veltiet bērniem, lai viņi nevarētu applaucēties ar karstiem ēdieniem un dzērieniem. Veselības ministrija aicina izvairīties no pārmērīgas alkohola lietošanas svētku laikā, lai nenodarītu ļaunumu savai un savu tuvinieku veselībai. Alkoholisko dzērienu vietā Veselības ministrija iesaka lietot kvasu, minerālūdeni, zāļu tējas, svaigi spiestas augļu un dārzeņu sulas.

Nepieļaujiet, ka pašu gatavotie ēdieni ilgi atrastos istabas temperatūrā, un uzglabājiet tos ledusskapī nelielos traukos. Pārtikas produkti, kuru lietošanai un uzglabāšanai būtu jāpievērš īpaša uzmanība, ir piena, gaļas un zivju produkti, kā arī olas un dažādi jau sagatavoti produkti vai pusfabrikāti. Pārtiku ir jāuzglabā ledusskapī vai aukstuma kastēs, pagrabos, lai tā nebojātos. Neiegādājieties un nelietojiet pārtikas produktus, kam ir slikta smarža, garša un kam ir beidzies derīguma termiņš!

Svinot svētkus ārpus mājas, nodrošiniet bērnam atbilstošu apģērbu un apavus, lai novērstu apsaldējumus. Atrodoties brīvā dabā, pārliecinieties, ka bērni tiek uzraudzīti. Neļaujiet bērniem bez uzraudzības rotaļāties pie ūdens krātuvēm, baseiniem, ceļu braucamās daļas. Dodoties skatīties uguņošanu, parūpējieties, lai jūs atrastos drošā attālumā no salūta vietas. Īpašu uzmanību pievērsiet bērniem un līdzpaņemtajiem mājdzīvniekiem, lai viņi no uguņošanas nenobītos un nepazustu.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!