• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2010., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223371

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepieciešamajām zināšanām darbam ar vardarbībā cietušiem bērniem

Vēl šajā numurā

28.12.2010., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Latvijai ir būtiski attīstīt aktīvus ekonomiskos kontaktus ar Ķīnu, un šai abu valstu sadarbības jomai ir labas izaugsmes iespējas. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra 21.decembrī, tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hu Ješuņu. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

“Latvijai kā valstij, kuras uzņēmēji aktīvi meklē jaunus eksporta tirgus, ekonomiskās sadarbības veicināšana ar Ķīnas Tautas Republiku ir ļoti nozīmīga,” teica Saeimas priekšsēdētāja. Arī vēstnieks sarunā uzsvēra, ka viena no viņa darba prioritātēm ir veicināt ekonomisko sadarbību starp abām valstīm, tostarp arī iepazīstināt ĶTR uzņēmējus un iedzīvotājus ar Latvijas uzņēmumu produkciju.

Kā sekmīgu Latvijas un ĶTR sadarbības piemēru vēstnieks minēja Latvijas dalību “EXPO 2010” izstādē Šanhajā. Latvijas izstādes paviljons daudziem ķīniešiem sniedzis informāciju par Latviju un rosinājis mūsu valsti kādreiz arī apmeklēt. Vēstnieks pauda viedokli, ka Latvija ir interesants tūrisma galamērķis ķīniešu tūristiem.

Sarunas gaitā puses bija vienisprātis, ka pēdējā gadā Latvijas un ĶTR divpusējās politiskās attiecības veidojušās īpaši pozitīvi un aktīvi. To apliecina notikušās visaugstākā līmeņa vizītes, kad ĶTR apmeklēja Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Tāpat puses akcentēja parlamentāro sakaru būtisko lomu abu valstu sadarbības padziļināšanā. Vēstnieks nodeva Saeimas priekšsēdētājai Ķīnas Nacionālā tautas kongresa priekšsēdētāja apsveikumu sakarā ar stāšanos amatā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!