• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2010. gada 11. novembra saistošie noteikumi Nr. 38 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2008.gada 24.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 "Citi pabalsti un to piešķiršanas kārtība Jēkabpils pilsētā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2010., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dāvanām mazturīgām ģimenēm

Vēl šajā numurā

28.12.2010., Nr. 204

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 38

Pieņemts: 11.11.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.38

Jēkabpilī 2010.gada 11.novembrī
(11.11.2010. domes sēdes lēmums Nr.543, prot. Nr.23, 2.§)

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2008.gada 24.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 “Citi pabalsti un to piešķiršanas kārtība Jēkabpils pilsētā”

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par pašvaldībām” 43.panta trešo daļu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2008.gada 24.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 “Citi pabalsti un to piešķiršanas kārtība Jēkabpils pilsētā” šādus grozījumus:

1. Aizstāt 51.punktā skaitļus un vārdus “2010.gada 31.decembrim” ar skaitļiem uz vārdiem “2011.gada 31.decembrim”.

2. Aizstāt 52.punktā skaitļus un vārdus “2010.gada 31.decembrim” ar skaitļiem uz vārdiem “2011.gada 31.decembrim”.

3. Aizstāt 53.punktā skaitļus un vārdus “2010.gada 31.decembrim” ar skaitļiem uz vārdiem “2011.gada 31.decembrim”.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs



 

Saistošo noteikumu projekta
Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2008.gada 24.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 “Citi pabalsti un to piešķiršanas kārtība Jēkabpils pilsētā”” paskaidrojuma raksts

I. Normatīvā akta projekta izstrādes nepieciešamība

1. Pamatojums Saistošo noteikumu “Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2008.gada 24.jūlija saistošajos noteikumos Nr.9 “Citi pabalsti un to piešķiršanas kārtība Jēkabpils pilsētā”” projekts izstrādāts, pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 43.panta trešo daļu.
2. Pašreizējā situācija un problēmas Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta trešā daļa nosaka, ka pašvaldība, izvērtējot ģimenes (personas) ienākumus, ir tiesīga no pamatbudžeta izmaksāt citus pabalstus ģimenes (personas) pamatvajadzību nodrošināšanai, ja ir apmierināts pamatots pašvaldības iedzīvotāju pieprasījums pēc pabalsta garantētā minimālā ienākuma līmeņa nodrošināšanai un dzīvokļa pabalsta. Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 43.panta trešo daļu pašvaldību domes var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi. Atbilstoši likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmajai daļai kā viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir minēta – nodrošināt iedzīvotājiem sociālo palīdzību, kas saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumu ir naudas vai mantisks pabalsts, kuru piešķir, balstoties uz materiālo resursu novērtēšanu personām (ģimenēm), kurām trūkst līdzekļu pamatvajadzību nodrošināšanai. Līdz ar to pašvaldības domei, pieņemot saistošos noteikumus, pirmkārt ir jānodrošina savu autonomo funkciju realizācija. Jēkabpils pilsētas domes 24.07.2008. saistošie noteikumi Nr.9 “Citi pabalsti un to piešķiršanas kārtība Jēkabpils pilsētā” tika pieņemti, nodrošinot pašvaldības brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, jo šajos saistošajos noteikumos paredzētie pabalsti tiek piešķirti, neizvērtējot ģimenes (personas) ienākumus.

Sakarā ar iedzīvotāju dzīves līmeņa pazemināšanos ir palielinājies un turpina palielināties to ģimeņu (personu) skaits, kurām ir tiesības saņemt pabalstu garantētā minimālā ienākuma līmeņa nodrošināšanai, dzīvokļa (mājokļa) pabalstu un citus sociālos pabalstus savu pamatvajadzību nodrošināšanai. Līdz ar to, lai pašvaldība varētu nodrošināt valsts un pašvaldības noteiktos sociālos pabalstus, ir nepieciešams ierobežot citu pabalstu piešķiršanas un izmaksas apjomu.

3. Normatīvā akta projekta būtība Pagarināt citu (ne sociālo) pabalstu piešķiršanas un izmaksas ierobežojumu līdz 2011.gada 31.decembrim, saglabājot atsevišķus pabalstu veidus:

ēdināšanas pabalsts;

apbedīšanas pabalsts;

pabalsti bārenim un bez vecāku gādības palikušiem bērniem;

pabalsts “Zupas virtuves” izmantošanai.

 

II. Normatīvā akta projekta ietekme uz sabiedrību

1. Sabiedrības mērķgrupa Jēkabpils pilsētas pašvaldībā pamata dzīvesvietu deklarējušas fiziskas personas
2. Ietekme uz uzņēmējsabiedrības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms
3. Administratīvās procedūras raksturojums Administratīvās procedūras netiek mainītas.

 

III. Normatīvā akta projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu

1. Finansiālā ietekme Tiek plānots pašvaldības budžeta izdevumu samazinājums. 2011.gada izdevumi pabalstiem, kuriem noteikti piešķiršanas un izmaksas ierobežojumi, varētu sastādīt 72 500 latu, par pamatu ņemot 2009.gada pabalstu pieprasītāju skaitu.
2. Cita informācija Nav

 

IV. Kā tiks nodrošināta normatīvā akta izpilde

1. Kā tiks nodrošināta normatīvā akta izpilde no pašvaldības puses – vai tiek radītas jaunas institūcijas vai paplašinātas esošo institūciju funkcijas Jaunas institūcijas netiks radītas un esošo institūciju funkcijas netiks paplašinātas.
2. Kā sabiedrība tiks informēta par normatīvā akta ieviešanu Normatīvais akts tiks publicēts laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas mājas lapā internetā un pašvaldības mājas lapā internetā.

 

V. Kādas konsultācijas notikušas, sagatavojot normatīvā akta projektu

1.

Ar kādiem sabiedrības pārstāvjiem konsultācijas ir notikušas Konsultācijas nav notikušas.

2.

Kāds konsultāciju veids ir izmantots Nav

3.

Cita informācija Nav

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!